5 alapszabály, ha kutyásokhoz mész vendégségbe

Forrás: Bambi naplója | 2019 augusztus 19.

Mert úgy látom, hogy el kell magyarázni egy-két dolgot azoknak az embereknek, akik még nem jöttek rá, hogy kutyával az élet sokkal-sokkal jobb. Uszkárral meg még jobb. Velem pedig egyenesen tökéletes – legalábbis én így gondolom.

(Fotó: US Getty Images)

1. Ha félsz a kutyáktól (még az olyanoktól is, mint én, akik inkább hasonlítanak ártatlan plüssmackóra, mint farkasra), inkább mondd le a látogatást, és találkozzatok semleges helyszínen. Mert ne várd, hogy a kedvedért elzárjanak egy másik szobába, azt nehezen viseljük. Én például egyenesen megsértődöm, és csak komoly mennyiségű sajttal/simivel lehet kiengesztelni. Egyébként hangsúlyozom: nem bántok én senkit, tényleg olyan ártalmatlan vagyok, mint egy plüssjáték, nézd:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Sleeping with my twin brother 😴😴

Bambi (@bambi_thepoodle) által megosztott bejegyzés,

2. A kutyáktól nem félsz, csak a kutyaszőrtől? Gyere játszós ruhában, vagy a látogatás végén fogadd el a szőreltávolító hengert, amit a gazdik minden bizonnyal felkínálnak. Mert hidd el, úgy sem úszod meg simogatás-dörgölőzés-ölbe csüccsenés nélkül. Ha szerencséd van, akkor olyan kutyafajtáról van szó (pl. uszkárok), amelynek nem hullik a szőre. Probléma letudva.

Nem kell félni a bundákba tapadt baciktól, kosztól sem: hidd el, ha lakásban élünk, majdnem olyan tiszták vagyunk, mint az emberek. Sőt, meg merem kockáztatni, hogy bizonyos embereknél sokkal tisztábbak! Bár utálom, de Anyáék rendszeresen fürdetnek.

Szóval élvezd csak, hogy milyen szuper érzés simogatni minket. A pudlipédián olvastam, hogy tudományosan bizonyították, hogy az állatok simogatása boldogsághormonokat szabadít fel, szóval elűzzük a depit meg stresszt. Szívesen.

3. A kutya családtag, szóval ennek megfelelően kezelj minket, légyszi. Ahogy mindenki mást köszöntesz, minket is illik üdvözölni. Én legalábbis udvariasan odarohanok és csaholok minden vendégnek. Ha ajándékot hozol, rólunk se feledkezz meg lehetőleg! Miután Kishúgi megszületett, sokan jöttek babalátogatóba, hoztak neki sok-sok ajándékot, de csak kevesen gondoltak rám. Pedig én a tesója vagyok, csak nem ember, hanem kutya. Legalább pár tasak lazacos jutifali járt volna nekem is szerintem. Vagy egy labda.

4. Ja, és ha már labdánál tartunk. Ha egy kutya odaviszi neked a legféltettebb kincsét, vagyis a labdáját, azt vedd óriási megtiszteltetésnek – és egyben felszólításnak is. Szigorúan kötelező legalább negyedórát játszani!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

I know you wanna play with me 🥰 #cantsaynotome #puppyface #playtime #balladdict #dogstagram #instadog #poodlegram #poodlesofinstagram #poodlesofig #poodlelove

Bambi (@bambi_thepoodle) által megosztott bejegyzés,

5. És végül: lehet, hogy neked furcsa, ha egy gazdi beszél a kutyusához és puszilgatja, vagy hogy a blöki felmehet a kanapéra meg bárhova, kap a sajtos husiból, megnyalhatja a gyereket (igen, most a saját mindennapjaimat írtam le), de semmiképp ne kritizálj. A mi otthonunk, a mi szabályaink. Még jobbb: fogadj be egy kutyust te is, és megérted, miért viselkedik így sok gazdi!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

She loves puppy kisses ❤🤪😘

Bambi (@bambi_thepoodle) által megosztott bejegyzés,

Blogleírás

A Cosmo első négylábú bloggere, Bambi, a törpe uszkár billentyűzetet ragadott, hogy elugassa, milyen a világ kutyaként és kutyásként.

Legutóbbi hozzászólások