5 kutyás szakma, amiről nem gondoltad, hogy létezik

Forrás: Bambi naplója | 2019 szeptember 17.

Anya szerint néha hajlamos vagyok azt hinni, hogy körülöttem forog a világ. Erre csak prüsszögni szoktam, ugyan már! Egyrészt a világ nem forog, legalábbis én nem vettem észre, hogy szédülnék. Szerintem egyébként féltékeny, legszívesebben ő is kutya lenne, hiszen tudja, hogy nekünk milyen jó dolgunk van. Mert hát tény, hogy kutyajó dolgunk van. Az is ezt bizonyítja például, hogy egyre több ember választ olyan állást, amivel gyakorlatilag blökiket szolgál ki.

(Fotó: US Getty Images)

Kutyamasszőr

Anya szerint igazi álomszakma: gyakorlatilag kutyákat kell simogatni pénzért cserébe. Egyetértek vele! Mondjuk engem ingyen is simogatnak, de tudom, ez nem ugyanaz. Szívesen kipróbálnék egyszer én is egy kutyamasszázst, de Anya még nem vitt el soha. Pedig néha elég stresszes az életem, például ha a fölöttünk lakó yorkie felhúz, vagy Apa nem ad a tejecskéjéből, ki tudok borulni. De egy többórás labdázás után is jól jönne, ha átmasszíroznák sajgó lábacskáimat. Anya szerint Magyarországon egyelőre leginkább csak rehabilitációs célokból viszik a blökiket masszőrhöz. Instán viszont láttam, hogy külföldön léteznek már dog spa-k, ahova relaxálni és kényeztetni hordják a négylábúakat. Itthon is kéne ilyen, tuti jobban csípném, mint a kutyakozmetikát!

Kisállat dietetikus

Gyakorlatilag egy kisállat dietetikus ugyanazt csinálja, mint az ember dietetikus: étrendeket állít össze, az egészséges táplálkozáshoz ad tanácsokat. Mondjuk a tankönyveikre szerintem ráférne egy update, vagy legalábbis a lektorálásba bevonhatnánk kutyákat is. Ugyanis állandóan azt hangoztatják, hogy a kutyusoknak egészségtelen a tej. Én viszont imádom a tejecskét, és nincs is tőle semmi bajom (bár gyakran laktózmenteset iszok). Vagy például a kisállat dietetikusok szerint sajtot sem kéne ennem. De hát ki bír ellenállni a fincsi illatuknak? Imádom az összes fajtát a camamberttől kezdve a parmezánig! Szóval kisállat dietetikus továbbképzést szívesen vállalok!

Kutyacukrász

Egy szuper szakma, amiről van személyes tapasztalatom is! Mármint nem sütöttem még, viszont ettem kifejezetten kutyáknak készült sütit. Anya minden szülinapomra vesz pupcake-et a Flash Kutyapékségből. Mivel mi, négylábúak nem ehetünk olyan édességeket, mint a kétlábúak (és ebben Anyáék meglepően szigorúak), nagy szükség volt egy kutyacukrászatra/pékségre.

Mert ugye mi is megérdemeljük a szülinapi tortázást? Bár én ahogy írtam, nem tortát, csak pupcake-et kapok, mert Anya szerint a torta túl nagy lenne nekem. Hát, három év után sem tudja, hogy a gyomrom határtalan mennyiséget képes befogadni?!

Állatakupunktúrás szakorvos 

Ezzel a kutyás szakmával viszont sosem szeretnék saját tapasztalatot gyűjteni. Elhiszem, hogy sok beteg blökin segít, ha tűkkel szurkálják, de én ezt maximum akkor lennék hajlandó elTŰrni, ha valaki közben végig lazacos jutival etetne. És még akkor sem biztos. De minden tiszteletem azoké az állatorvosoké, akik (így is) segíteni próbálnak a szőrmók betegeken. És minden tiszteletem azoké a szőrmók betegeké, akik a gyógyulás reményében hagyják, hogy tűpárnát csináljanak belőlük.

Mozis kutyakiképző 

Úgyis mondhatnám, hogy drámatanár kutyáknak. Ha egy filmben vagy sorozatban kutyus szerepel, egy speciális oktató készíti fel a szerepére és veszi rá, hogy bizonyos feladatokra a forgatásokon. Anya szerint az én színészi képességeim Uszkár-díjat érnek, de amilyen makacs tudok lenni, sosem lehetne belőlem filmsztár, mert még a leggyakorlottabb kiképzőn is kifognék. Például tegnapelőtt fotózáson jártam (erről a projektről majd később…), és hát bevallom, nem igazán engedelmeskedtem, mikor pózolnom kellett volna.

De kikérem magamnak, nem makacs vagyok, csak szabad művészlélek, nem bírom a korlátokat!

Blogleírás

A Cosmo első négylábú bloggere, Bambi, a törpe uszkár billentyűzetet ragadott, hogy elugassa, milyen a világ kutyaként és kutyásként.

Legutóbbi hozzászólások