Szombaton kutyás felvonulás lesz Budapesten

Forrás: Bambi naplója | 2019 október 11.

Nincs még programod holnapra? De ha már van, akkor is tudok egy jobbat: Kutyás Critical Mass felvonulást (vagyis inkább kutyagolást) szerveznek, amivel elsősorban a városvezetés figyelmét szeretné felhívni arra, hogy nekünk, blökiknek – és persze a kétlábúinknak is – mennyire fontos a megfelelő élettér biztosítása.

(Fotó: US Getty Images)

Egy felmérés szerint Magyarországon nagyjából 3 millió kutyust tartanak (bár megjegyzem, minket általában nem kell tartani, van négy lábunk, hogy megálljunk), ebből pedig fél millió Budapesten él. Vagyis kb. minden negyedik ember kutyával együtt lakik a fővárosban, ami európai szinten is kiemelkedőnek számít. Abban viszont sajnos nagyon nem vagyunk kiemelkedőek, hogy megfelelő lehetőségeket biztosítsunk a városi kutyáknak és kutyásoknak. Én egyébként szerencsés vagyok, mert a házunk környékén sok a zöld terület, de tudom, hogy nem ez az általános:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Ooh happy day 🐾 #happiness #happydog #summertime #dogstagram #dogsofig #puppy #poodle #poodlelove #poodlelife #poodlestagram #poodlesarethebest #poodlesofinstagram

Bambi (@bambi_thepoodle) által megosztott bejegyzés,

Ezért szervez október 12-ére Kutyás Critical Masst a ZöldEb Kutyás Érdekvédelmi Egyesület, amire a nevükkel ellentétben nem csak zöld kutyikat várnak, sőt kutya nélkül is lehet érkezni. Hiszen céljuk az is, hogy közelebb hozzák egymáshoz a nem kutyás és kutyás embereket. Mert bizony azt én is tapasztalatom néha, hogy a két tábor hajlamos összefeszülni, úgyis mondhatnám, hogy sokszor ugatnak egymásra, mintha kutyák lennének ők is. Én mondjuk általában nem szoktam megugatni azt a blökit, aki nem szimpi, maximum rávillantom a szuperfélelmetes fogsorom, ha el akarja venni a labdámat (mert az esetek nagy részében ez a konfliktus forrása). De az emberek nem vicsorognak, hanem inkább kiabálnak. Merthogy sokakat zavarnak a városban élő kutyák: hangosan játszanak, oda piszkítanak, ahova szerintük nem kéne, vagy egyszerűen félnek a parkban szabadon engedett négylábúaktól.

Ezeket a problémákat pedig mind meg lehetne oldani, ha a várost vezetők többet gondolnának ránk: több kutyás parkot alakítanának ki, amiket aztán nem felejtetének el gondozni sem, hogy egy évvel az átadás után fű helyett ne sárban kelljen dagonyáznunk. Vagy például több kutyaszemetest telepítenének az utcákra, amiket rendszeresen feltöltenének kakis zacsikkal is. De Anya szerint az sem lenne rossz ötlet, ha lábmosókat állítanának fel az olyan házak előtt, ahol sok kutyus lakik. Így a kutyátlan lakók nem panaszkodhatnának arra, hogy a blökik sáros lába összekoszolja a lépcsőházat. Mondjuk személy szerint nem szeretek mosakodni, szóval ezt kevésbé támogatom.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

I told Mum that giving me a bath yesterday was not a good idea. 🙈🤪🐾 #muddypaws #nomoresnow #justmud #happydog #playtime #dogstagram #instadog #poodlesofinstagram #poodles #poodlesarethebest #poodlesofig #toypoodle

Bambi (@bambi_thepoodle) által megosztott bejegyzés,

A lényeg, hogy bőven lenne hova fejlődni, hogy a kutyások és nem kutyások békésen éljenek együtt a városban, szóval mindenképp klassz kezdeményezés ez a felvonulás. Ha te is részt vennél rajta, akkor szombaton délután 1 órakor legyél a Szent István Bazilikánál! Sajnos én nem biztos, hogy odaérek, mert Anya szólt, hogy aznap délben kozmetikushoz van időpontom. Persze normál esetben minden lehetőséget megragadnék, hogy kibújjak a fürdés-szárítás-nyírás kínzásából, de most jó ügyért vállalom a szenvedést, mert a kozmetikusunk aznap Zentének, az SMA-s kisfiúnak gyűjt. Lélekben azért ott leszek a felvonuláson!

Blogleírás

A Cosmo első négylábú bloggere, Bambi, a törpe uszkár billentyűzetet ragadott, hogy elugassa, milyen a világ kutyaként és kutyásként.

Legutóbbi hozzászólások