Ezek a legnépszerűbb kutyanevek Magyarországon

Forrás: Bambi naplója | 2019 október 14.

Anyának pénteken volt névnapja, amit a Nagyiéknál tegnap ünnepeltünk meg. Ünneplés alatt itt azt értem, hogy Anya kapott virágot (ez mondjuk nem annyira izgatott), a Nagyi pedig finom ebédet főzött (ez persze már nagyon is izgatott). És miközben lefetyeltem a sajtlevest, elgondolkoztam ezen a névdolgon. Van-e például a kutyáknak is névnapjuk? És egyáltalán milyen neveket szeretnek adni nekünk a kétlábúak? A kajakómázásban felcsaptam a pudli guglit, és utánajártam a témának…

(Fotó: Pinterest)

Először is kezdeném azzal, hogy bizony van már kutyanév naptár, szóval nekünk is jár nevünk napján az ünneplés. Az én névnapom például március 26-ra esik, ami éppen a Nagyi szülinapja, de ez csak jó, mert még nagyobb mulatságot és falatozást jelent. Ha kíváncsi vagy, hogy mikorra esik a te kutyusod névnapja, azt ide kattintva tudod megnézni.

És ezen az oldalon listázzák a legnépszerűbb kutyaneveket is! Ez alapján pedig a toronymagas győztes a Buksi, őt követi a Morzsi/Morzsa, és utánuk még a Picúr dobogós. De a Mackó, Maci, Tappancs, Tapi, Pamacs, Rex, Molly, Lizi, Liza és Fifi is nagyon gyakoriak. Szóval elmondható, hogy névadás terén a magyar gazdik szeretik a hagyományokat, a tipikus kutyaneveket részesítik előnyben. A Bambi név csak a lista 162. helyén áll, szóval nem túl gyakori, de ezt nem is sajnálom. Elég fura lenne, ha Anya vagy Apa elkiáltaná magát a parkban, hogy „Bambiiii, gyere ide”, és rajtam kívül még két-három blöki szaladna hozzájuk.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Are you sure this is not my sleeping bag? It even has my name on it! 🤷‍♀️🤣 #readytosleep #goodnight #sundaynight #poodles #poodlegram #poodlelove #dogstagram #dogsofig #instadog #magyareb #petstagram

Bambi (@bambi_thepoodle) által megosztott bejegyzés,

A nevemet egyébként állítólag egy híres szarvasgidáról kaptam, aki valami mesében is szerepelt. A nevünkön kívül még közös bennünk, hogy hozzá hasonlóan nekem is van egy nyuszibarátom – bár az övé rajzolt, az enyém pedig egy plüssállat.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Me and my squad wish everyone a happy Easter weekend! 🐰🐑🥚Read my blog post about it, link in bio!

Bambi (@bambi_thepoodle) által megosztott bejegyzés,

A szarvasokról egyébként nem túl sokat tudok, csak annyit, hogy finom pörkölt készül belőlük. A Nagyi mondjuk tegnap nem szarvaspörit, hanem őzpörit készített, de majdnem ugyanaz. Szerencsére kaptam belőle kóstolót – villáról, merthogy Nagypapáéknál ilyen úri módon étkezem.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Although I was named after a lovely deer, I have no problem eating deer stew. Grandma made and it’s yummy! 😋

Bambi (@bambi_thepoodle) által megosztott bejegyzés,

Nagypapáról jut eszembe: szerinte Szimbának kellett volna elnevezni… és milyen véletlen egybeesés, az a népszerűségi listán éppen egy hellyel előzi meg a Bambit. Ez állítólag meg egy kölyökoroszlán neve volt szintén valami meséből (hogy miért kap annyi kutyus mesebeli nevet, számomra rejtély, de komolyan). Nekem személy szerint a Bambi név szebben cseng, mint a Szimba – még akkor is, ha egy oroszlánnal jobban tudok azonosulni, mint egy szarvasgidával. Szerinted jó választás volt?

Blogleírás

A Cosmo első négylábú bloggere, Bambi, a törpe uszkár billentyűzetet ragadott, hogy elugassa, milyen a világ kutyaként és kutyásként.

Legutóbbi hozzászólások