Macskák segítenek a menhelyi kutyáknak

Forrás: Bambi naplója | 2019 október 25.

Kishúgi megint fogzik, ami egyet jelent azzal, hogy Apával és Anyával megint sokat éjszakázunk. Őszintén szólva nem értem, hogy miért ilyen nagy ügy, hogy kijön pár foga, én is túlestem ezen babakutya koromban, és letudtam annyival, hogy sokat rágtam. De ő sír, mire mi felkelünk, és amíg Anyáék visszaringatják, én elmélkedni szoktam, illetve böngészem a netet. Egy ilyen alkalommal futottam bele a hírbe, hogy macskák kampányolnak az elárvult kutyusok örökbefogadásáért. Nem is akármilyen cicusok, hanem színháziak. Nem érted? Mindjárt elugatom, miről van szó…

(Fotó: Vizslafotózás)

Van egy Macskák című musical, ami állítólag világszerte híres, ezt Anya mesélte. Erre prüszköltem egyet nemtetszétesemet kifejezve, mert elég igazságtalan, hogy Kutyák musical nincs. Na, szóval ezt a darabot Budapesten a Madách Színházban játsszák, emberek bújnak cicajelmezbe és így énekelnek meg táncolnak. Bár ez szerintem meglehetősen furcsa, mert én még nem láttam táncoló-éneklő macsekot. Ez mondjuk most nem fontos, a lényeg, hogy a miaúúús musical színészei (Bakó Máté, Foki Veronika, Fortuna Zsanett, Gallusz Nikolett, Kalapács József, Kecskés Tímea, Kiss Ernő Zsolt, Malek Andrea, Puskás Péter, Sári Éva, Serbán Attila, Simon Boglárka és Weil Róbert) összefogtak a Vigyél haza Alapítvánnyal. 

Macska jelmezükben pózoltak cuki keverék kutyusokkal, hogy ledöntsék azt a sztereotípiát, hogy a blökik és cicák ősellenségek. Mondjuk engem azért nem paliznak be egy ilyen fogással, sosem fogom megkedvelni a macsákat, de ez igazán klassz ötlet!

A nem mindennapi képeket a Vizslafotózás csapata készítette (akik egyébként engem is fotóztak egy egyelőre még titkos projekthez), és az alapítvány 2020-as naptárába kerülnek majd be, ami várhatóan november végétől lesz kapható. Az ebből származó bevételt pedig közvetlenül és kizárólag az árva állatok gyógyítására fordítják majd. 

Az egyik kutyus, a Puskás Petivel pózoló Vuk például azóta már gazdisodott is. Remélem, hogy mire kijön a naptár, az összes szereplő az új otthonából nézegetheti majd a falon a fotóját. 

Végül megmutatnám, hogy nekem is van egy macskával közös fotóm, bár ő nem szerepel semmilyen musicalben. Ő az egyetlen cicus, akit eltűrök magam mellett, mert mindig hagyja, hogy csócsáljam és cincáljam, ha éppen úgy tartja kedvem: 

Blogleírás

A Cosmo első négylábú bloggere, Bambi, a törpe uszkár billentyűzetet ragadott, hogy elugassa, milyen a világ kutyaként és kutyásként.

Legutóbbi hozzászólások