9 érdekes tény, amit tudnod kell a kutyákról

Forrás: Bambi naplója | 2019 október 27.

Szeretünk labdázni és enni, és imádjuk a gazdáinkat, ez alap. De azért ennél több is van bennünk. Néhány infón még én is meglepődtem!

1. Az Egyesült Államok a legnépesebb ország, ha a kutyákat nézzük. 75,8 millió blöki él náluk. Nem csoda, hogy az egyik településen egyszer egy négylábút választottak meg polgármesternek. Anya szerint akár az elnökük is lehetne kutya, jobb lenne, mint a mostani kétlábú…

2. Egyébként becslések szerint a világon 600 millió kutya él, amiből közel 400 millió hontalan! Vagyis a világ blökijeinek majdnem kétharmada az utcán vagy menhelyen tengődik. Elképesztően szomorú adat, ugye? Bárcsak minden kutyus megtapasztalhatná, milyen klassz ágyikóban (főleg a gazdiéban) aludni.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Good night everypawdy! 😴😴😴 #poodlesofficial

Bambi (@bambi_thepoodle) által megosztott bejegyzés,

3. A kutyák boldoggá tesznek, ez biológiailag bizonyított tény. Ha hosszan a kutyusod szemébe nézel és simogatod, az boldogsághormont, oxitocint szabadít fel a testedben. Mellesleg a mi testünkben is, szóval mindenkinek jó, ha minél többet kényeztetnek.

4. A négylábúak szaglása fajtától függőn ezerszer – tízmilliószor jobb, mint a kétlábúaké. Ezért lehetséges, hogy megérezzük az emberek bizonyos érzelmeit (pl. félelem, szomorúság), ezek ugyanis különböző hormonokat szabadítanak fel, amik jellegzetes illatokkal társulnak.

5. Nemcsak a szaglásunk, a hallásunk is szuperebb. Ugyan vakon születünk, hamar fejlődünk és felnőttként négyszer jobban hallunk, mint az emberek. Anya szerint nekem azért eléggé szelektív a hallásom. Hajnalban pl. nem akarom meghallani Apát, mikor sétálni hív, de ha például azt mondják, hogy tejecske vagy virsli, a legmélyebb álmomból is felpattanok.

6. A fülünkkel egyébként szuperül tudunk kommunikálni és jelezni is, mert legalább 18 izom található bennünk.

via GIPHY

7. Sok mindenben segítünk a gazdáinknak, többek között a szerelmet is megtalálni. Egy felmérésből kiderült, hogy 23%-kal szívesebben randiznak azokkal az emberekkel, akik kutyát tartanak. Cserébe minket meg ivartalanítanak, hogy ne tapasztalhassuk meg a szerelmet. Hát, kösz.

8. A látássérülteket segítő kutyáknak megtanítják, hogy csakis parancsra végezzék a nagy dolgukat, így a gazdájuk könnyen fel tudják takarítani. Micsoda csapatmunka!

9. A kutyák egy kétéves gyerek értelmi szintjén vannak, kb. 250 szót és kifejezést értenek meg. Erről egyébként itt írtam részletesebben, és össze is hasonlítottam a tudásunkat Kishúgival. Aki egyébként az utóbbi hetekben rohamtempóban fejlődik, lassan utolér, így be kell ismernem, hogy hamarosan nemcsak nagyobb, de okosabb is lesz nálam.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Happy birthday to my amazing little sister. ❤🎉 I love her even though sometimes she doesn’t let me sleep 🤪😁 Photos: @rabloczkyszilviphotography

Bambi (@bambi_thepoodle) által megosztott bejegyzés,

Blogleírás

A Cosmo első négylábú bloggere, Bambi, a törpe uszkár billentyűzetet ragadott, hogy elugassa, milyen a világ kutyaként és kutyásként.

Legutóbbi hozzászólások