Nincs jobb ébresztőóra egy kutyánál

Forrás: Bambi naplója | 2019 november 18.

Ha rajtam múlna, Anya és Apa sosem aludnának reggel 7-nél tovább! Egy ideig úgy tűnt, Kishúgi még nálam is hatásosabb ébresztőket produkál, de mostanában – főleg hétvégente – ő is simán elalszik akár fél 9-ig is. Ilyenkor Anyáék szeretnének szintén sokáig szundizni, de én általában már napfelkeltétől kezdve nyalogatom őket, hogy keljenek fel. De miért vagyunk mi, kutyák ennyire aktívak reggelente?

(Fotó: US Getty Images)

Egyszerűen biológiailag belénk van kódolva, hogy a hosszabb alvások után, ami alatt teljesen feltöltöttük az elemünket, le szeretnénk vezetni az energiáinkat. Lehetőleg a gazdival és lehetőleg játékkal. Na, meg persze pisilni is kéne ugyebár. Plusz olyan okosak vagyunk, hogy hamar ráállunk a kétlábújaink napi rutinjára. Én például megszoktam, hogy Apa korán indul munkába, annyira, hogy ősztől tavaszig még sötétben megyünk le sétálni. Ezért az olyan napokon, amikor még mélyen alszik jóval napfelkelte után is, elkezdem nyalogatni, hogy felébresszem – és rajtam nincs szundi gomb, nem lehet leállítani. Ha a nyalogatástól nem ébredne fel, akkor mellékuporodok a párnán, majd módszeresen elkezdem kitúrni az ágyból, ez a taktika mindig működik! Nincs naptáram, így nem tudhatom, hogy mikor vannak a hétvégék vagy szabadnapok, én csak teszem a dolgom, nem szeretném, ha bárki elkésne.

Természetesen az ébresztő puszikból Anyának is mindig jut. Majd ha már mindketten felkeltek, a hátamra fordulok, és ezzel jelzem, hogy következhet a jól megérdemelt hasvakargatásom.

Azt azért bevallom, hogy a reggeli séta után – főleg ha esős, borús az idő – ugyanolyan lelkesen bújok vissza az ágyba, mint ahogy felkeltem. Csak az a gond, hogy Anya gyakran beágyaz már, mire visszaérünk Apával. Ilyenkor kénytelen vagyok a kanapén vagy a saját ágyikómba bekuckózni. Mert persze ezért is pörgök annyira korán reggel: tudom jól, hogy a séta után nemsokára újra alhatok, hiszen mindenki elmegy itthonról. Nekem pedig pihennem kell, hogy mire hazajönnek, újra maxon legyen az akksim.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

If the sun can’t see me maybe it’s not morning yet 💤😂 #sleepyhead #lazymorning #petstagram #instadog #dogstagram #dogsofig #poodles #poodlesofinstagram #poodlestagram #toypoodle #poodlesofig #poodlesarethebest

Bambi (@bambi_thepoodle) által megosztott bejegyzés,

Kivéve természetesen a hétvégéket, de akkor nincs is kedvem visszaaludni, hiszen általában még a durmolásnál is jobb programok várnak. Közös reggeli, agility, labdázás a parkban, látogatás a Nagyiéknál (vagy úgyis mondhatnám, hogy nagy kajálás a Nagyiéknál), játék Kishúgival és hasonlók. Ma viszont hétfő van, és ahogy nézem, Apa ismét nehezen ébred. Hiába csörgött a vekker a telefonján, nem akar felkelni, szóval gyorsan zárom is soraimat, mert akcióba kell lendülnöm…

Blogleírás

A Cosmo első négylábú bloggere, Bambi, a törpe uszkár billentyűzetet ragadott, hogy elugassa, milyen a világ kutyaként és kutyásként.

Legutóbbi hozzászólások