Az ünnepi szezon bevallottan a sminkrajongók kedvence: a tökéletes fekete szemhéjtusos sminkektől kezdve a  tűzpiros ajkakon át egészen az aranyló szemhéjfestékekig mindent ki lehet ilyenkor próbálni, amihez kedved van! A sminkes kísérletezgetéshez persze jól jöhet néhány inspiráció, amiket bármikor alapul vehetsz, ha mégis elvesznél a sminkcuccok rengetegében. Mutatjuk is a legjobb ünnepi smink ötleteket, amiket a családi vacsikra, a munkahelyi összejövetelekre és a vad szilveszteri bulikra is tudsz majd viselni!

Íme a 10 legszebb ünnepi smink ötlet!

Rózsaszín ajkak, cicás szemhéj

A karácsonyi szezon általában a tűzpiros rúzsokról 💄 szól, az elmúlt időszakban viszont a  Barbiecore, azaz a fukszia pink színű cuccok lettek a trendik, ami az ünnepi sminkekben is megmutatkozik. A sminkmesterek most az erős rózsaszínű ajkakra esküsznek, amit szolidan megfestett szemhéjjal párosítanak. Egy visszafogott, barnás alap és egy szemhéjtusos festés, valamint néhány cicás műszempilla elég is a tökéletesen drámai és elegáns, ünnepies sminkhez. 

Fekete szemceruzás füstös smink

A fekete szemceruza az egyik leguniverzálisabb sminkszer: az ügyesebb kezűek szemhéjfestékként és szemhéjtusként is tudják használni, ezért ha nem áll sok sminkszer a rendelkezésedre, ezt a sminket próbáld ki! 💖 A feladat annyi, hogy egy egészen természetes, nude árnyalatú rúzzsal fest ki a szádat, a szemed körüli részt pedig a kezd el körben satírozni a fekete szemceruzával. Ügyelj rá, hogy a a füled felé haladva vastagabb legyen a vonal, mert akkor fog jól kinézni a smink! Ha ez megvan, az ujjaddal finoman maszatold el a sminket és a kívánt eredményhez igazodva fesd a vonalat vastagabbra vagy éppen drámaibbra!

Extrém füstös szemek 

Na jó, családi vacsira ez extra lehet, de minden más alkalomra nagyon szexi! Válassz egy neked tetsző sötétebb árnyalatús szemhéjfestéket, amivel kezd el megfesteni az alsó és a felső szemhéjadat. Figyelj rá, hogy a szemhéj belső zuga felé pár árnyalattal világosabb színt válassz, a külső zugnál pedig egészen sötét legyen a festék. Ha tökéletesen összemaszatoltad a színeket, jöhet a szemceruza, a tus és a szempillaspirál! Az ajkakkal itt nem nagyon kell foglalkozni (ami szuper, mert nem marad rúzsfoltos a poharad), de ha mégis tenni szeretnél valamit, válassz egy természetes árnyalatot!

Metálos szemhéj, hangsúlyos ajkak

Mikor lehetne szabadon használni az aranyló, metálos szemhéjfestékeket, ha nem most? 💖 Szerencsére ezt nem csak mi gondoljuk így, hanem a sminkmesterek is, akik az ecseteiket nem kímélve festik a klienseik szemhéját csillogóbbnál csillogóbbra. Gyönyörű lesz a végeredmény, csak úgy ragyogni fogsz! Ha nagyon extra vagy, akár pár öntapadós strasszkövet is bevethetsz a cél érdekében, de már egy feltűnőbb, hangsúlyos színű rúzs 💄 is igazán ünnepiessé fogja tenni a megjelenésedet! 

Ragyogó mályvás szemek

A mályva színű szemhéjfestékek átmenetet képeznek a sötétbarna, a nude és az arany árnyalatok között, ami tökéletes megoldás nyújthat azok számára, akik nem akarnak túl extrém vagy túl csillogós irányba elmenni, ha az ünnepi sminkjükről van szó. A szemhéjfestéket óvatosan kend fel a szémhéjadra, utána pedig döntsd el, hogy használsz-e hozzá szemhéjtust/szemceruzát vagy csak egy fekete szempillaspirált dobsz fel hozzá! Az ajkaidat utána fesd ki természetes, nude árnyalatra, rakj fel egy kis bronzosítót és már készen is van a tökéletes karácsonyi smink!👸

Via