6 parfüm, hogy magabiztosabbnak érezd magad

A randi-önbizalmadnak és a girlboss-énednek is ajánlunk isteni tavaszi újdonságokat.

6 parfüm, hogy magabiztosabbnak érezd magad

Ha egy kis lendületre, energiára, vidámságra vagy akár megerősítésre van szükséged reggel, te is a kedvenc parfümöd után nyúlsz? Nem véletlenül, és nagyon jól teszed! Az illatok erős érzelmi reakciókat váltanak ki belőlünk, mert a szaglásérzeteket feldolgozó agyterület az érzelmeket kezelő agyi központ, az amigdala közelében van. Ráadásul egy nagyon alapvető, ősi reakció, hogy a rossz szagokat taszítónak érezzük, menekülünk tőlük, míg a kellemesekhez vonzódunk. Ez abban a formában is igaz, hogy a rossz, kellemetlen illatú emberektől önkéntelenül távol akarjuk tartani magunkat, míg akinek kellemes az illata, annak szívesen vagyunk a közelében.

Mindez csak kicsit múlik a tudatos elhatározásunkon – tudtad, hogy az agyad a látott dolgok mindössze 5%-ára emlékszik, míg az érzékelt illatok esetén ez 35%? Szóval a parfümöddel nagyobb hatást tudsz elérni, mint gondoltad volna! És még egy érdekesség: egy kutatás szerint a vizsgált nők 90%-a magabiztosabbnak érezte magát, amikor parfümöt viselt.

Ugye, mennyi jó okot tudunk, amiért körül kell nézned a márciusi parfümújdonságok között? Hátha most talál rád az illatszerelem!

Sugározz boldogságot!

Lancome La Vie est Belle Soleil Cristal Eau de Parfum 30 900 Ft (50 ml)

Az illat: Kirobbanóan virágos, ragyogó, csábító, mosolygós.

Különösen jól jön, ha: A borongósan indult napodat mosolygóssá szeretnéd változtatni, energiát és magabiztosságot akarsz sugározni, vagy csak megmutatnád a világnak, milyen üde, boldog, pozitív személyiség vagy.

Mitől olyan imádni való? A fehér virágok izgalmas, vidám frissessége adja a napfényes hatását. És a színjátszó, holografikus lakkozású üveg is lenyűgöző!

Elérhető: Douglas, Müller, Marionnaud parfümériák

(Nem csak) jó kislányoknak

Carolina Herrera Very Good Girl Eau de Parfum 36 600Ft (50 ml)

Az illat: Virágos, gyümölcsös, játékos és huncut, miközben titokzatos is.

Különösen jól jön, ha: Lenyűgöznéd a pasit, de nem szeretnél túlságosan egyértelmű lenni. Ez az illat nem tolja túl a romantikát, egy kis frissességet, üdeséget csempész a klasszikus rózsa mellé. Jól jöhet akkor is, ha lehangolt vagy, esetleg túl sok a meló: segíthet, hogy ne vedd annyira komolyan az életet. De a játékos, incselkedős énedet is megcsillogtathatod vele.

Mitől olyan imádni való? Míg az illatcsalád korábbi tagjai a jázmin vagy a tonkabab elsöprő erejére építettek, ez az új Eau de Parfum az illat alapjegyét hangsúlyozza, erejét a különleges, új alakban megjelenő rózsára alapozza. Vad ribizli és licsi adja a játékosságát, amit a rózsa púderessége tesz romantikusabbá és érzékenyebbé.

Elérhető: Müller, Douglas, Marionnaud üzletekben, webshopjaikban, és a kiemelt magán parfümériákban

Meséld el a történeted!

AVON HERSTORY Love Inspires parfüm 6000 Ft

Az illat: Az önszeretet és az elfogadás aromáit tartalmazza, felszabadító, megerősítő, önbizalmat adó.

Különösen jól jön, ha: Az a típus vagy, aki előbb tesz meg bármit másokért, mint saját magáért. „Ajándékozd meg magadat azzal a szeretettel, amellyel mások felé oly szabadon fordulsz! Inspirálj másokat azzal, hogy úgy szereted önmagad, mint senki mást. Helyezd magad előtérbe, tanuld meg, hogy ez nem önzőség” – írták a parfümről a készítői.

Mitől olyan imádni való? Különlegesen nőies az érzéki jázmin és az erőt sugárzó íriszvirág keverékének köszönhetően, amelyet a praliné tesz édessé.

Elérhető: avon.hu

Pár csepp napsütés

Givenchy L’Interdit Edition Millésime EDP 37 500 Ft (50ml)

Az illat: Napfényes, virágos, finoman édes és érzéki.

Különösen jól jön, ha: Úgy érzed, ez a te napod lesz – mert ráerősít erre az érzésre. De akkor is segít, ha pont azt gondolod, ez nem lesz a te napod – jobb kedvre hangolhat, megadhatja a kezdő lökést, hogy meglásd a lehetőségeket ott, ahol eddig inkább csak az akadályokat vetted észre. És persze randiillatnak is szuper: nem tolakodó, finoman virágos (tudtad, hogy a srácok első számú kedvencei a virágos illatok?), mégis van benne valami édesen csábító.

Mitől olyan imádni való? Napsütötte narancsvirág, lédús keserű narancs, friss gyömbér adja meg a ragyogó alaphangulatát. Ezt az édes tubarózsa és a gyümölcsös neroli finomítja. Pézsma, mandulatej, vetiver és pacsuli adják meg az érzékiségét. A parfümhöz Egyiptomban fenntarthatóan, a Givenchy számára termesztett narancsvirágot használtak, és a csomagolása is kevesebb anyagfelhasználással és fenntartható forrásból származó papírból készült.

Elérhető: Douglas parfümériák

Szerelmes utazás

Sisley Izia La Nuit EDP 41 500 Ft (30 ml)

Az illat: Olyan, mint egy többféle rózsából álló csokor ciprusos, fás, virágos jegyekkel. Rendkívül érzéki, intenzív és elegáns.

Különösen jól jön, ha: Azt szeretnéd érezni, hogy különleges és erős nő vagy, aki előtt nincs lehetetlen. Elegáns eseményre, fontos találkozóra, de egy szerelmesnek ígérkező estére is nagyon jó választás.

Mitől olyan imádni való? Az eredeti kreáció egy különleges és titokzatos, a tervező kertjében élő, évente egyszer virágzó rózsa előtt tiszteleg. Az új illatban a virágos kompozíció mellett megjelennek a fás illatjegyek, egy leheletnyi vaníliával és a valódi bőr aromájához hasonló akkordokkal kiegészülve. Bergamot, mandarin, ribiszke, frézia, magnólia, balzsamos szuhar, pacsuli és vanília is van benne az Izia rózsa jellegzetes illata mellett.

Elérhető: Marionnaud parfümériák

Mi a te szupererőd?

Michael Kors Gorgeous! EDP 19 500 Ft (30 ml)

Az illat: „Egész életemben erős nők vettek körül. Minden, amit csinálok, a nők ünneplését hivatott szolgálni és a Gorgeous! illat szimbolizálja azt, amit a magabiztos nőben szeretek” – nyilatkozta Michael Kors a parfümről. Merész, virágos-fás illat, amely feléleszt, felpezsdít, önbizalmat ad.

Különösen jól jön, ha: Valami miatt aggódsz, szorongsz, és jól jönne egy kis extra bátorság. Kicsit olyan, mint egy gyönyörű, drága fehérnemű: senki sem látja, hogy rajtad van, mégis valahogy magabiztosabb vagy tőle. És nem mellesleg a pasidra is pont úgy hat, mint a gyönyörű fehérnemű: még többet akar majd belőled!

Mitől olyan imádni való? A rózsabors, a bergamott- és a mandarinolaj szikrázó, élénkítő hatású kombináció. A fehér virágok dohánnyal keveredve erőt sugároznak. A cashmeran és a krémes tonkabab nyugalmat áraszt, míg a cédrusfa- és guaiacfa-olaj valamint a bezoin és a szarvasbőr érzékiséggel gazdagítják az illatot.

Elérhető: Douglas Parfüméria, Douglas webshop, Müller

Kiemelt kép: Getty Images

Még több

Beauty