5 ok, amiért MUSZÁJ kipróbálnod a sódezodort

Ha adsz neki egy esélyt, sanszos, hogy beleszeretsz a kristálydeóba!

5 ok, amiért MUSZÁJ kipróbálnod a sódezodort

Amilyen fontos szépségcucc, olyan keveset beszélünk róla: neked megvan az a dezodor, amivel tökéletesen elégedett vagy? Kicsit ciki a téma, a kellemetlen testszagról még a legjobb barátnőjével sem szívesen beszél az ember. Pedig elég fontos, hiszen durván alá tudja ásni az ember magabiztosságát, ha mondjuk egy fontos találkozó előtt azon kell aggódnia, hogy mennyire „friss” az illata. Vagy ha bármilyen napon, bármilyen helyzetben ezen kell feszülni. A Cosmo szépségszerkesztőjének őszinte vallomása következik.

Mindig szerencsésnek tartottam magam, mert nem igazán voltam izzadós – a szaunából is szárazon jövök ki, és a nyarat is jól bírom. Ráadásul huszonévesen lelkiismeretesen végigcsináltam egy villanófényes hónaljszőrtelenítő kezeléssorozatot, aminek köszönhetően már csak egyetlen mozdulat megszabadulni mindentől, ami zavaró lehetne, ha váll nélküli ruhában szeretnék integetni a tömegnek egy vörös szőnyeges eseményen. (Igen, Julia Robertsre gondolok, aki – nagyon helyesen – nem jött zavarba egy kis hónaljszőrtől. Én nem lettem volna ennyire laza.) Szóval azt gondoltam, én bármilyen deóval elvagyok, de azért volt kedvencem.

Aztán jött valaki, aki sok mindent megváltoztatott: a kislányom születése után a testem nem egészen úgy viselkedett mint előtte. És a jól beváltnak gondolt dezodorom egyszer csak nem hozta a formáját. Hiába tusoltam naponta kétszer-háromszor, valami mindig zavart. És akkor egy hosszas, kétségbeesett keresési folyamat vette kezdetét. A kipróbálandó termékek számát lecsökkentette, hogy újonnan fontosabbá vált a testemen használt termékek összetétele – elkezdtem figyelni arra, hogy minél kevesebb mesterséges, esetleg károsnak tartott összetevőt tartalmazzanak. És aztán jött a megváltás egy sódeó képében. Elég szkeptikus voltam, hiszen mégiscsak egy SÓTÖMBRŐL van szó, de adtam neki egy esélyt, és nem bántam meg. Ami annyira zavart, az egy csapásra eltűnt, én pedig egy kicsit nyugodtabban folytattam kezdeti bukdácsolásaimat a friss gyerekes létben.

Próbáld ki:

1. Salt Of The Earth klasszikus kristály dezodor 1990 Ft

2. Crystal Deo tömb kristálysó dezodor mini 990 Ft

3. Murnauers deo holt-tengeri kristály 1549 Ft

Kristálytiszta

Egy teljesen egyszerű termékről volt szó, ami semmi mást nem tartalmaz, kizárólag sót, de van azért ennek már továbbfejlesztett, sót és egyéb anyagokat is tartalmazó illatos, kenhető, fújható változata is, érdemes kikísérletezni, melyik válik be neked leginkább. Összeszedtem, mi minden szól a sódeó mellett – elsősorban a sótömbre fókuszálva.

1. Mindenmentes

Még az illatos, csillivilli változatok sem tartalmaznak alumíniumsókat, parabéneket, és általában alkoholt sem, a sótömb pedig pláne nem. Szóval ha fontos neked, hogy ezek a termékek ne legyenek benne a bőrápolóidban, akkor BINGO!

2. Baciellenes

A legfőbb hatása, hogy a só semlegesíti a testszagot okozó baktériumokat, ezért ha meg is izzadsz, nem kell attól tartanod, hogy ezt mások is érezni fogják. Amit viszont fontos tudnod: a sódezodor nem izzadásgátló hatású, hanem azt akadályozza meg, hogy a baktériumok lebontsák a termelődött izzadságot (ami miatt a kellemetlen szag kialakul).

3. Nem hagy nyomot a ruhádon

Láthatatlan, nem képez fehér réteget, és nagyon könnyen kimosható a textilekből. Megnedvesítve kell használni, egy átlagos deóhoz képest jóval tobább dörzsölve vele a bőrt, hogy egy vékony sóréteg képződjön rajta. Ez a réteg véd meg a baktériumok elszaporodásától. Bónusz, hogy nem érződik ragacsosnak a bőrödön, észrevehetetlenre szárad.

4. Nagyon sokáig elég

Lehet, hogy kicsit drágább, mint egy hagyományos deó, viszont sokkal-sokkal tovább kitart. Igazából nekem egyiket sem sikerült elhasználnom, azért kellett váltanom, mert az egyiket leejtettem és darabokra tört, a másikat meg elhagytam egy nyaraláson.

5. Tiszteli a tested

Azt értem ez alatt, hogy nem tömíti el a pórusokat és nem akadályozza az izzadást – hiszen az egy teljesen természetes folyamat. Tehát nem avatkozik bele a tested normál működésébe, csak a baktériumokat tartja kordában. Ez azt is jelenti persze, hogy ha olyan szituban vagy, ahol nem csak a testszag elfogadhatatlan, hanem az izzadás is (mert például nyilvánosság előtt beszélsz vagy prezentálsz és meglátszana a ruhádon), akkor mást kell bevetned.

Amit még tudnod kell

Tényleg szuper cucc, de eléggé más, mint egy egyszerű fújós vagy kenős deó. Ezekre érdemes figyelned, hogy minden előnyét kihasználhasd.

  • Nedvesítsd meg használat előtt, vagy a még vizes bőrödön használd.
  • 40-50 alkalommal húzd végig a bőrödön, hogy elérd a kívánt védelmi intenzitást.
  • Töröld szárazra, mielőtt rácsavarnád a tetejét – vagy várd meg, amíg megszárad.
  • Ne ejtsd le, mert darabokra törik!
  • Tudd, hogy nem izzadásgátló hatású, hanem megelőzi a kellemetlen testszag kialakulását.

Kiemelt kép: Getty Images

Még több

Beauty