Erre a kiegészítőre kellene lecserélned a hajgumidat

A klasszikus hajtűt a tincseid imádják!

Erre a kiegészítőre kellene lecserélned a hajgumidat

Le kéne cserélni a hajgumidat?!? Ugyan miért? Mert előfordulhat, hogy ez a nélkülözhetetlen kis kiegészítő okozza a hajad töredezését vagy épp a fejfájásodat. (Persze ha a legalapvetőbb hibákat nem követed el vele, akkor azért nem olyan drámai a helyzet.)

A szoros, vékony, fémbetétes gumik egyértelműen nem jók a hajadnak, reméljük, nem nagyon akad már ilyen a készletedben. Puha anyaggal bevont scrunchie vagy kíméletesen rögzítő spirálos verzió viszont teljesen oké! Ezek a változatok nem törik meg a szálakat akkor sem, ha szinte mindig ugyanúgy gumizod össze a copfodat, és nem feszítik a tincseket, rontva ezzel a hajhagymák és a fejbőr tápanyag- és oxigénellátását. Van azonban még egy aprócska hajkiegészítő, ami coolabb, mint gondolnád, és a hajaddal is ultrakíméletes! Fogadjunk, hogy erre nem gondoltál: a hajtű sokkal praktikusabb eszköz mint hinnéd! Sunnie Brook sztárfodrász szerint (Nicole Scherzinger például nagy rajongója) az U-alakban meghajlított, hosszú szárú eszköz a legjobb, ha kontyot szeretnél készíteni!

Mutatjuk a legnagyobb előnyeit!

A legdúsabb, leghosszabb hajat is megtartja. Ha nem érzed elég stabilnak, használj kettőt-hármat.

Ha szereted napközben váltogatni a frizurádat, remek eszköz hozzá: egyetlen mozdulattal feltűzheted vele vagy leengedheted, nem lesz nyoma a hajguminak a frizurádban.

Tarts belőle az autóban: a nyári melegben csak feltűzöd vele a copfodat, fonatodat vagy laza kontyba csavarod a hajad, és máris nem izzadsz meg, amíg vezetsz.

Ha jól tűzöd be, nem feszíti, húzza a hajad, nem fájdul meg tőle a fejed.

Szuperül használhatod laza hullámok készítéséhez: a még enyhén nedves hajadat csavard fel, tűzd meg, majd ha megszáradt, engedd le. Kész is vannak a hullámok, amikben nincs nyoma csatnak vagy hajguminak!

1. Eurostil hajtű (20 db, 5,5 cm) 212 Ft (hair-club.hu)

2. Swarovski kristályos hajtű 4290 Ft (ragyogj.hu)

3. Szaru hajbavaló 2700 Ft (kalarka.hu)

Dísznek is jó

A nagyobb, látványos darabok hajékszernek is szuperek. Így teheted be a hajadba úgy, hogy látványos legyen, és jól is tartson!

  1. Fogd össze a hajadat, mintha copfot készítenél, de ne gumizd össze csak csavarj egyet rajta.
  2. Fogd meg a copfot a jobb kezeddel úgy, hogy a hüvelyk- és a mutatóujjad között legyen, és az ujjaid lefelé nézzenek.
  3. Hurkold meg a hajadat a mutatóujjad körül úgy, hogy alul kilógjon a vége.
  4. Húzd ki az ujjad, támaszd a hurkot a bal kezeddel, és a jobbal vízszintesen vezetve a tűt kezdd el beletűzni.
  5. Amikor egy kis haj „beleakadt”, fordítsd át a tűt balra, és úgy tűzd bele teljesen a hurokba, így fogja erősen a helyén tartani a hajadat.

Kiemelt kép: Getty Images

Még több

Beauty