Ezért fontos, hogy MINDEN körömlakk alá tegyél alapréteget!

A negative space manikűrtrend elképesztően jól néz ki, de csak ha nem fogta össze a piros vagy sötét lakkod a körmödet!

Ezért fontos, hogy MINDEN körömlakk alá tegyél alapréteget!

Ha szereted a játékos, ötletes körömlakkozást, akkor az üresen hagyott részekkel trükköző negative space lakkozás biztosan bejön! A technika lényege, hogy úgy kell felvinni a mintákat a körömre, hogy az üresen hagyott részeknek is fontos díszítő funkciója legyen, azok legyenek belekomponálva a mintába. A negative space részek akkor a legszebbek, ha a fedőlakk alatt, az üres részeken egészséges, hibátlan körömlemez bukkan elő. Szóval ezért sem engedheted meg magadnak, hogy a sötét színű lakkjaid összefogják a körmödet!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Betina R. Goldstein (@betina_goldstein) által megosztott bejegyzés

Alapok körömlakkozáshoz

Egy jó alaplakkra mindenképp szükséged van, több okból is.

  1. Az első és legfontosabb, hogy az alaplakk megakadályozza, hogy a színes lakk pigmentjei olyan mélyen bekerüljenek a körömlemezbe, hogy tartósan elszínezzék azt.
  2. A legtöbb alaplakknak van kiegyenlítő funkciója (ridge filler néven kereshetsz rá): ez abban segít, hogy egy egyenletes „vásznat” képez a színes lakk számára, kitölti a köröm egyenetlenségeit, és emiatt egyenletesebben, szebben oszlik el a szín a köröm felületén.
  3. Sokkal tartósabb lesz a lakkozás, ha egy alappal indítasz – főleg, ha előtte megfelelően zsírtalanítottad a körmödet.
  4. A gumis verziók egy kis rugalmasságot adnak a körömre felvitt lakkrétegnek, amivel megelőzhető vagy késleltethető a töredezés, lepattogzás.
  5. Ha szemcsés, glitteres lakkot használsz, az alapréteg megkönnyíti majd a lemosást (ami elég embert próbáló feladat lehet egy nagy szemcséket tartalmazó verziónál).
  6. Néhány alaplakk erősítő, tápláló funkcióval is rendelkezhet, vagyis már azzal, hogy ezt viseled a színes lakkod alatt, erősebbé, ellenállóbbá teheted a körmödet.

Mutatunk is néhány szuper alaplakkot, használd őket, mielőtt nekiállsz a színekkel kreatívkodni!

Alaplakkok: Sally Hansen Double Duty Base & Top Coat, Douglas Makeup Nail Care Base Coat, Essie Strong Start erősítő alapozó körömlakk

1. Sally Hansen Double Duty Base & Top Coat 2199 Ft
2. Douglas Makeup Nail Care Base Coat 1990 Ft
3. Essie Strong Start erősítő alapozó körömlakk 3300 Ft

Ha összefogta a körmödet a lakk

Ha már megtörtént a baj, és pirosas, szürkés vagy zöldes színben pompázik a körömlemezed, akkor se ess kétségbe, több lehetőséged is van.

Választhatsz a körmöd színével teljesen megegyező, nem színtelen, hanem enyhén rózsaszínes alaplakkot. Ha elég sokat el tudtál távolítani a színezésből, akkor talán elfedi. És bár nem teljesen „naked” a hatás, de azért megteszi.

Kipróbálhatod, hogy néhány nap „körömdetoxot” tartasz, vagyis semmit nem teszel a körmödre az ápoló olaj kivételével. Pár nap alatt sokat kopik az elszíneződés – bár ha nagyon erős, akkor teljesen nem fog eltűnni.

Lehet, hogy meg kell várnod, hogy lenőjön az elszíneződött rész, és addig marad a láthatatlan nude alaplakkozás.

Semmiképp ne kezdd el citromlébe áztatni vagy eperrel, szódabikarbónával dörzsölni a körmöd: a házi fehérítő praktikák kiszáríthatják, meggyengíthetik, töredezővé tehetik a körmödet.

Kipróbálhatsz speciális „fehérítő” körömlakkot is. Vannak olyan verziók, amelyek optikailag világosabbnak mutatják a sárgássá vált körömlemezt. De olyat is találsz, amelyik mesésen felturbózza a negative space lakkozásodat vagy akár a natúran hagyott körmödet is, mert a köröm rózsaszín részét élénkíti, a fehérebbet világosabbnak mutatja. (Próbáld ki: Dior Nail Glow fehérítő körömlakk 8650 Ft)

Nézegess még tavaszi körömlakk-ötleteket

6 tavaszi körömtrend, amit otthon is ki tudsz próbálni

Ez a 3 körömlakkszín jön be leginkább a pasiknak

Mutatjuk a tavasz legmenőbb körömlakkszínét – szerezd be már most!

Kiemelt kép: Getty Images

Még több

Beauty