Transznemű, fekete modell szerepel a Sport Illustratedben

Leyna Bloom az első fekete, transznemű nő, aki valaha szerepelt a Sports Illustrated címlapján. A történelmi jelentőségű fotót pedig látnod kell!

Transznemű, fekete modell szerepel a Sport Illustratedben

Történelem íródott a Sports Illustrated Swimsuit legújabb számának címlapján Leyna Bloom személyével, aki az első színes bőrű, transznemű modell, aki pózolhat a lap címoldalán.

„Olyasvalamit népszerűsítek, ami korábban hiányzott a világból: a transz szépséget bármilyen méretben és formában”– nyilatkozta a modell a New York Timesnak, miután leszerződött a Sports Illustrateddel. „A filippínókat és feketéket, valamint a bevándorlókat reprezentálom. Számukra én a változást jelentem.”

Leyna 12 különböző egyrészes fürdőruhában pózolt az úttörő fotózáson, melynek élményét úgy írta le a szereplését bejelentő Instagram posztban, hogy a „legvadabb álmaimban sem tudtam elképzelni.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Leyna Bloom (@leynabloom) által megosztott bejegyzés

„Az autonómiám és az anatómiám egyaránt gyönyörűek. Azt szeretném, ha ezt mindenki látná, ahogy azt is, hogy tisztelhetnek, becsülhetnek és szerethetnek, mindegy milyen formájú a tested, milyen a szexualitásod vagy a bőröd színe”–magyarázta a New York Timesnak Leyna.

Ez a címlap egyébként nem az első ilyen hatalmas mérföldkő Leyna karrierjében: ő volt az első színes bőrű, transznemű nő, aki a Vogue India címlapján szerepelhetett, de részt vett már egy Levi’s-kapmányban és sétált Zendaya mellett a Tommy Hilfiger kifutóján. Sőt, övé volt a Cannes-i Filmfesztiválon debütáló Port Authority című (amúgy szuper jó) romantikus film főszerepe is.

A Sports Illustrated gyakran készít történelmi címlapokat, amiket össze is gyűjtöttünk:

Caitlyn Jenner legújabb címlapja felrobbantotta a netet

Ashley Graham retusmentes fotóit látnod kell

Ismerd meg a Sport Illustrated első transznemű modelljét!

Palvin Barbi félmeztelen fotója mindent visz

Még több

Beauty