5 sminkszabály, ha keveset aludtál

Rajta maradtál éjjel a kedvenc sorozatodon? Nem kell, hogy másnap rögtön észrevegyék rajtad, sminkelj ügyesen!

5 sminkszabály, ha keveset aludtál

Az a jobbik eset, ha átsorozatoztátok, átbeszélgettétek (a felsorolás szabadon folytatható) a pasiddal az éjszakát. Rosszabb, ha munka miatt maradtál fenn sokáig, vagy a feszkózás miatt nem aludtál. Sajnos azonban az arcodra ugyanúgy hat a kialvatlanság, bármi is az oka: reggelre szürkés, fakó, kicsit puffadt lehet. A szemed bedagad vagy épp beesett lesz, sötét karikákkal, és nem lesz meg az az üde ragyogása a pofidnak, ami egy jó nagy alvás után látszik rajta.

Vigyázz, ha láthatatlanra akarod vakolni a karikákat és duzzanatokat, azzal csak rontasz a helyzeten. Ezeket a szabályokat tartsd be, hogy ne feltűnőbbé tedd hanem elleplezd a kialvatlanság jeleit.

1. Hidratálj!

Ez az első és legfontosabb lépés – a tisztítás után. Mehet egy kicsit több hidratáló krém, mint amennyit használni szoktál, még jobb, ha egy pici szérumot is teszel alá. És szánj rá egy percet, hogy bemasszírozd, felpezsdíted vele a bőröd vérkeringését és jól is esik! Ha van időd, akkor dobj be a hűtőbe 10 percre egy hidrogéles szemkörnyékápoló tapaszt, majd tedd fel és kávézz egyet nyugodtan amíg hat.

Patchology Happy Place szemkörnyékápoló géltapasz 4990 Ft (5 db)

Patchology Happy Place szemkörnyékápoló géltapasz 4990 Ft (5 db) (neilacare.hu)

2. Korrigálj!

Bármilyen csábító is, de a jól fedő alapozódat most tedd félre. Kapd elő a korrektort, és tüntesd el vele a szemed alatti karikákat – arra azonban figyelj, hogy ha duzzadt a szemed, akkor ne fényt adó, világosító korrektort használj, mert azzal még feltűnőbbé teszed a duzzanatot! Csak egy kevés, a bőrszíneddel megegyező korrektort tegyél fel, és oszlasd el precízen. Enyhén fényes, finoman fedő színezett hidratálót használj még, ilyen helyzetben jobb, mint az alapozó.

Kialvatlanság Ere Perez Arnica korrektor 9990 Ft (naturalskin.hu)

Ere Perez Arnica korrektor 9990 Ft (naturalskin.hu)

3. Pirosíts!

A legegyszerűbb és leggyorsabb trükk, amivel élénkséget adhatsz a pofidnak, az az arcpír. Válassz picit élénkebb, üdébb árnyalatot, a barnás, bronzos pír most nem olyan jó. Még fáradtabbnak látszol majd tőle! Finoman vidd fel az arcod almácskáira és dolgozd el. A krémes pír hat a fáradt arcon a legtermészetesebbnek.

Giorgio Armani Neo Nude Blush foléykony arcpirosító 15 100 Ft (Douglas parfümériák)

Giorgio Armani Neo Nude Blush foléykony arcpirosító 15 100 Ft (Douglas parfümériák)

4. Pillázz ide!

Ha használsz szempillagöndörítőt, most mindenképp vedd elő: az íveltebb pillák nyitottabbnak, frissebbnek mutatják a tekinteted. Hasonló hatást adhat egy liftinghatású, ívelő szempillaspirál is. Éjfekete helyett jobb választás most a barna spirál, dúsító helyett pedig a hosszabbító. A drámai műszempillahatást adót most felejtsd el, árnyékosabbá teszi a szemet. Jó trükk, hogy az alsó pillasort nem fested ki, ezzel kevésbé lesznek feltűnők a karikáid.

Maybelline The Falsies Lash Lift szempillaspirál 3409 Ft (drogériák, hipermarketek)

Maybelline The Falsies Lash Lift szempillaspirál 3409 Ft (drogériák, hipermarketek)

5. Rúzsozz!

Egy élénk, vidám, üde színű rúzs sokat dobhat a megjelenéseden! Fontos, hogy most ne a látványos, matt pink, piros vagy nude rúzsaid közül válassz, keress inkább valami rózsaszínes, fényes sticket vagy szájfényt. Nem kell, hogy csillámos legyen, de legyen egy kis fénye. És rikítónak sem kell lennie, de legyen egy kis élénksége. Pro tipp: a krémes-fényes-rózsaszínes rúzsodból tehetsz fel pirosítónak is egy picit, sőt egy keveset a szemhéjadra is simíthatsz belőle!

Avon Mark magasfényű folyékony ajakrúzs 2299 Ft (avon.hu)

Avon Mark magasfényű folyékony ajakrúzs 2299 Ft (avon.hu)

Úgy érzed, csak tökéletes alapozással indulhat jól a napod? Olvass még!

Próbáld ki az alapozó stiftet, érdemes!

Nem mindegy, hogy az alapozódat vagy a korrektorodat teszed fel előbb!

Ezek a legfontosabb dolgok amiket tudnod kell, ha alapozót választasz.

Kiemelt kép: Getty Images

Még több

Beauty