Ezért lesz fehérebb a fogad a fekete fogkrémtől

Az aktív szén egy csomó hasznos dolgot tud – például fogat is moshatsz vele. Szuper természetes összetételű fogkrémeket mutatunk.

Ezért lesz fehérebb a fogad a fekete fogkrémtől

Ha a bőrápolásban keresed az alternatív utakat, szívesen próbálsz ki vegán, mentes, természetes összetevőket, növényi alapanyagokat tartalmazó termékeket, a fogápolásban is egyre több lehetőséged van! Az aktív szén már egy ideje népszerű a tisztító, detox típusú arclemosók és maszkok alapanyagaként, és mostanában a fogkrémek körében is egyre nagyobb favorit! Oké, elég bizarrul néz ki, amikor fekete fogkrémmel mosol fogat, de kit érdekel, ha utána ragyogó lesz a mosolyod? Egy csomó okot tudunk, amiért érdemes kipróbálnod a fekete, aktív szenes fogkrémeket!

Fluoridmentes

Nem mindegyik szenes fogkrém ilyen, de a legtöbb igen. És ez egy nagy előny annak, aki kimondottan fluoridmentes terméket keres. (A fogorvosod viszont nem biztos, hogy örül ennek az alternatívának, a fluoridnak ugyanis fogszuvasodás-megelőző hatása van. Ha sok problémád van a fogaiddal, azért beszéld meg vele, mielőtt natúr fogkrémre váltasz.)

Megköti a szennyeződéseket

Az aktív szenet biztosan szedted már, amikor hasmenésed volt. Azért jön jól ilyenkor, mert porózus a szerkezete, nagyon nagy a felülete, és ezért rengeteg baktériumot, vírust meg tud kötni. Ugyanígy hathat a szájban lévő kórokozókra, lepedékre, elszíneződésekre is –  és ennek tulajdonítják a világosító hatását. (Azt azért jó, ha tudod, hogy több árnyalatot nem tudsz vele fehéríteni, hiszen a mély rétegekből nem tudja eltávolítani a szennyeződéseket, de a felszín megtisztításához szuper!)

Polírhatása nélkül

A fogkrémekben használt szén olyan apró szemcseméretű, hogy az abrazív, dörzsölő hatása elenyésző. A megkötő funkciója az, amit kihasználnak a szennyeződések ellen. Viszont a kimondottan fehérítésre ajánlott szenes bedörzsölőkkel érdemes óvatosnak lenni, és odafigyelni a szemcseméretre! Ha csak nincs rajta, hogy mindennapos használatra is javasolt, ne vesd be túl gyakran és ne dörzsöld vele túlságosan erősen a fogadat. Ha túl nagy méretű szemcséket tartalmaz, az tartós használat esetén nem hat jól a fogzománcra.

Lágyabb ízélmény

A természetes összetevőket tartalmazó fogkrémek általában lágyabb, természetesebb hatású ízt adnak – köszönhetően többek között a természetes növényi kivonatoknak, különlegesebb fűszereknek. Itt az alkalom, hogy néhány szokatlan ízt is kipróbálj, például lime-ot, borókát vagy zsályát, legyen valami izgi is az unalmas fogmosásban!

Akkor jöhetnek az izgi termékek? Irány a galéria!

galéria

Ezért lesz fehérebb a fogad a fekete fogkrémtől

Ezért lesz fehérebb a fogad a fekete fogkrémtől

Fotó megosztása:

Mit tehetsz még, hogy ragyogó legyen a mosolyod? Van pár ötletünk, kattints!

Különleges ajakápolók, hogy a gyönyörű szád önmagért beszéljen!

Próbáltál már ajakmaszkot? Elképesztően puha lesz tőle a szád!

Ha folyton száraz az ajkad, itt a megoldás!

Ez a rúzsárnyalat TÉNYLEG mindenkinek jól áll!

Még több

Beauty