Így lehet tartósabb a parfümöd – a legjobb sztártrükkök

Parfümöt általában nem vesz havonta az ember, egy különlegesebb darabért lehet, hogy mélyebben a pénztárcádba kell nyúlnod. Hozd ki a lehető legtöbbet a kincset érő cseppekből!

Így lehet tartósabb a parfümöd – a legjobb sztártrükkök

Nem mindegy hová és mikor fújod a parfümöt, sok múlhat a tartósságát és az intenzitását illetően azon, hogyan permetezed magadra. A kedvenc hírességeid legjobb trükkjeiből válogattunk, neked melyik parfümhack jön be legjobban?

Gigi Hadid: hidratálj előtte!

A modell szigorúan betartja a fontos alapszabályt: csakis jól hidratált bőrre viszi fel a parfümöt. Illatmentes testápolót használ és sok folyadékot fogyaszt, ennek köszönhetően sokáig érződik az illata akkor is, ha csak egy picit fúj belőle magára. Mert ragaszkodik „a kevesebb több” elvéhez is, amikor parfümöt használ: a forgatásokon, fotózásokon nem engedheti meg magának, hogy tolakodó legyen az illata. És a pici babája mellett sem valószínű, hogy azt szeretné, ha túlságosan intenzív lenne a parfümje!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Gigi Hadid (@gigihadid) által megosztott bejegyzés

Cosmo-tipp: Ha nincs illatmentes testápolód, válassz olyat, ami hasonló illatcsaládba tartozik, mint a parfümöd – virágoshoz virágosat, citrusoshoz üde hatásút.

Zac Efron: A parfüm önbizalmat ad!

A srác instant önbizalomturbózásra használja a kedvenc parfümjét – és milyen jól teszi! Ha van egy jellegzetes illatod, amelytől energikusnak, magabiztosnak érzed magad, abból már egy csepp is elég, hogy előhozza belőled ezt az érzést. És ha nem kell egy csomót magadra locsolnod belőle, hogy lendületet kapj, sokkal tovább tart majd az üvegcsében lévő eszencia! Zac kedvencei a laza, friss, tengerillatú parfümök, kísérletezd ki te is, melyik adja a legnagyobb lendületet egy stresszesnek ígérkező nap előtt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Zac Efron (@zacefron) által megosztott bejegyzés

Cosmo-tipp: Ha van olyan parfümöd, amelyhez kellemes emlékek fűződnek, használd az önbizalom-illatnak. Egy pillanat alatt elérheted a parfüm segítségével azt a laza, pozitív lelkiállapotot, amelyben a vidám emlék átélésekor voltál!

Kate Moss: Az illóolajokra esküszik

A topmodell sosem megy el otthonról anélkül, hogy parfümöt viselne. Az egyik kedvence a Clarins Eau Dynamisante illata, amely értékes növényi illóolajokat tartalmaz. Ezeknek köszönhető, hogy extratartós, és intenzív – ahogy általában a magas illóolajtartalmú parfümök!

Cosmo-tipp: Kipróbálhatsz speciális, illóolajokból készült parfümöt is, ha szereted az ilyen típusú illatokat. Intenzív és nagyon különleges, egyedi illatod lehet már egyetlen csepptől is!

Sofia Vergara: Pasiillatot visel

A Modern család színésznője extranőies jelenség, ennek ellenére nagyon szívesen visel férfiparfümöt. És képzeld, egyáltalán nem hatnak pasisas rajta! A férfiparfüm olyan összetevői, mint a pézsma, a fás jegyek vagy a dohány nagyon szexik tudnak lenni egy nő bőrén is, ráadásul ezek a jegyek jóval tovább érződnek a bőrön mint a könnyedebb virágos vagy gyümölcsös jegyek!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Sofia Vergara (@sofiavergara) által megosztott bejegyzés

Cosmo-tipp: Próbálj ki uniszex illatot: nagyon jól megtapasztalhatod vele, milyen az, amikor egészen másmilyenné fejlődik a parfüm rajtad és a szerelmeden!

Kylie Jenner: Testpermetet használ

Gondolnád, hogy a smink- és filterimádó celebcsaj nem igazán visel parfümöt? Ha már valamit, akkor inkább testpermetet – a Victoria’s Secret kókuszos testpermete, a Coconut Passion Spray a kedvence! A testpermetek ugyan kevésbé koncentráltak, mint akár az EDT, akár az EDP parfümök, ám mivel az egész testedre fújhatod őket, kellemesen és tartósan körülleng mégis az illatuk. Még tartósabb lesz, ha testápolózás után fújod be magad!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kylie 🤍 (@kyliejenner) által megosztott bejegyzés

Cosmo-tipp: Tusolás után a még nedves bőrödre tegyél testolajat, finoman masszírozd be, majd erre fújd a testpermetet – a diszkrét illat így nagyon sokáig nem illan majd el!

Kaia Gerber: Előbb a tükörre

Az ő trükkje egészen bizarr, de nem tudjuk nem megosztani veled: a modell először a tükörre fújja, és onnan veszi fel a bőrére a parfümöt – állítólag azért, mert így jobban tudja szabályozni a bőrére kerülő mennyiséget. Hát, ha takarékoskodni szeretnél a parfümöddel, nem biztos, hogy ez a legjobb megoldás. Plusz szakértők szerint nem is túl jó dörzsölni a parfümöt, nem tesz jót az illatmolekuláknak.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kaia (@kaiagerber) által megosztott bejegyzés

Cosmo-tipp: Ha túl soknak érzed, hogy mindkét csuklódra kerüljön a parfümből, fújd csak az egyikre, majd finoman érintsd össze a másikkal. Az erőteljes dörzsölés tényleg nem jó ötlet, de ha finoman összeérinted őket, az teljesen oké!

Mutatunk még parfümhackeket, amiktől ultracsábító lesz az illatod!

Ezért ne spórolj a kedvenc parfümöddel, hanem élvezd az illatát!

Ezeken a szokatlan helyeken nagyon jól érvényesül az illatod!

Őrülten szexi uniszex parfümöket mutatunk!

Ezekre a helyekre viszont soha ne fújd a parfümödet!

Még több

Beauty