6 trükk, hogy ne legyen csíkos a pasztell körömlakkod

A tavaszi ruhatáraddal párhuzamosan a körömlakk-gardróbod is színesebb, cukibb, világosabb, mint a téli. Na de a bájos pasztellszínű lakkokat nem is olyan egyszerű egyenletesen felkenni!

6 trükk, hogy ne legyen csíkos a pasztell körömlakkod

Itt a pasztell körmök szezonja, hurrá! Vagy nem annyira? Nem igazán rajongsz a fagyiszínű lakkokért, mert gyakran lesz foltos, csíkos a végeredmény? Sokan vannak ezzel így, nem a te kézügyességeddel van a probléma! A halványabb árnyalatokkal nehezebb dolgozni akkor is, ha a lakk esetleg erősen pigmentált. Ettől persze még nem kell lemondanod a bézs, eperfagyiszínű, ibolya-, vanília- vagy barackparfé-árnyalatú körmökről, csak használd ügyesen a lakkodat! Bejó-Iványi Hajnalka naildesigner segít, hogyan hozd ki a legtöbbet a cukimuki lakkodból!

1. Figyeld a lakkot!

„Alapvetően a lakk és az ecset minősége határozza meg, hogy mennyire lesz könnyű dolgod a lakkozás során. Ha kinyitod az üvegcsét és azt látod, hogy az ecset vékony, ritkás, durva, ránézésre nem jó minőségű, „látványosan” műanyag, azzal nem fogsz tudni szépen dolgozni. Otthoni használatra a szélesebb, trapéz alakú vagy lekerekített, finom sörtéjű, tömör ecset a legjobb. A lakk állagát tekintve pedig a vizesebb, kicsit tejszerűbb textúra az, ami megkönnyíti a dolgodat.”

2. Készítsd elő!

„Nagyon fontos a jó alaplakk: pasztell körömlakkhoz mindenképp olyat válassz, ami kimondottan bázislakk, és nem 2 az 1-ben alap- és fedőlakk. Egy jó minőségű bázis kitölti a köröm egyenetlenségeit és homogén felületet ad, amin jobban és szebben tapad a színes lakk, és tartósabb is lesz tőle!”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

H A J N A I L K A (@h.a.j.n.a.i.l.k.a) által megosztott bejegyzés

3. Ne ess túlzásba!

„Ha megvan az alapréteg, jöhet a szín. Két közepesen vastag réteggel lesz a legszebb az eredmény. Nem lesz jobb, ha vastagabban viszed fel a lakkot, mert nehezebben szárad tőle, és buborékosodhat. Az sem jó megoldás, ha először vékony réteget viszel fel és arra vastagabbat, így nagyobb a valószínűsége, hogy csíkos lesz a végeredmény. Három vékony réteggel sem válthatod ki a két közepeset, a három már sok, nagyon hosszú lesz így a száradási idő.”

4. Tartsd a tempót!

„Nem kell kapkodni, de ne is kényelmeskedd el a dolgot. Egy jó minőségű lakk esetén simán haladhatsz folyamatosan, mire felkened a lakkot mind a 10 körmödre, már jöhet is a következő réteg, ennyi száradás elég neki. Arra azonban figyelj, hogy ha az első réteget túl sokáig egyengeted, túl lassan dolgozol mert alapos akarsz lenni, azzal megint csak a csíkosodás esélyét növeled.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

steph stone (@stephstonenails) által megosztott bejegyzés

5. Gyakorold a technikát!

„A lényeg, hogy ne húzogasd át túl sokszor az ecsetet a már felvitt rétegen. Helyezd az ecsetet viszonylag közel a körmöd végénél lévő bőrredőhöz, majd apró, hengergető mozdulatokkal érd el, hogy a lakk a lehető legközelebb kerüljön a bőrödhöz, de ne érjen hozzá. Ezután egyenletes mozdulattal húzd végig az ecsetet a körmödön. Figyelj arra, hogy ne legyen rajta túl sok anyag, mert akkor a lakk könnyen befolyik a bőr alá, ami nem szép látvány, és nehéz korrigálni.”

6. A fedőlakk segít

Ha szinte tökéletes a végeredmény, akkor simán lehet, hogy a fedőlakkod hozza meg azt az érzést, hogy „na ilyet szerettem volna”. „A jó minőségű top coat (nem 2-in-1 típusú termék!) szépen eltüntetheti a pici csíkosságot, összemossa és a fényével is kevésbé láthatóvá teszi az apró egyenetlenséget, szóval mindenképp érdemes beruházni egyre!”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Betina R. Goldstein (@betina_goldstein) által megosztott bejegyzés

+1. Kerüld a fehéret!

Ez az a szín, amelyikkel a leginkább meggyűlhet a bajod még akkor is, ha erősen pigmentált lakkról van szó! Még géllakk esetén is megeshet, hogy a fehér szín nem lesz tökéletesen egyenletes, szóval ne bosszankodj, ha nem sikerül a DIY hófehér körömlakk. Használd el díszítéshez!

Jöhet még egy kis manikűr-inspiráció?

Még több

Beauty