Megható oka van, miért pont ezeket az ékszereket viselte Katalin hercegné Fülöp herceg temetésén

Ez csak azt bizonyítja, az angol királyi család mindent megtett Fülöp herceg temetésén, hogy megadják a végső tiszteletet, és közben egymást támogassák. Katalin hercegné pedig úgy járult ehhez, hogy egyetlen szót sem kellett szólnia.

Megható oka van, miért pont ezeket az ékszereket viselte Katalin hercegné Fülöp herceg temetésén

Az angol királyi családban mindennek jelentése és gesztusértéke van. Fülöp herceg szombati temetésén például egyetlen családtag sem viselhetett katonai egyenruhát, ami egyfajta szimbolikus jelentése volt a család összetartozásának, tekintve, hogy Harry herceg, aki lemondott címéről, nem viselhette sajátját. De Katalin hercegné gyöngyből készült ékszereiről is érdemes beszélni, tekintve, hogy egyszerre fontos és megható jelentéssel bírnak, illetve támogatásának és megemlékezésének egy nagyon szép módja volt.

A háromsoros nyakéket Katalin hercegné korábban 2017-ben, Erzsébet királynő és Fülöp herceg 70. házassági évfordulóján viselte. Sőt, az ékszert maga Diana hercegnő is hordta még 1982-ben, miután a királynő kölcsönadta neki Hollandiába tett látogatásakor, így Diana felé is értelmezhetjük egyfajta gesztusként. A csodaszép fülbevalót pedig még 1947-es esküvőjük alkalmából kapta Erzsébet királynő, tehát ez is Fülöp herceg és az uralkodó összetartozását szimbolizálja.

Katalin hercegné temetésen viselt ékszerei

Fotó: Getty Images/Chris Jackson

A temetés ezen felül is bővelkedett a szeretetteljes gesztusokban: Erzsébet királynő például Fülöp herceg kívánsága szerint gondoskodott róla, hogy fenntartható és környezetbarát legyen a herceg temetés, ő maga pedig egy kézzel írt üzenetet tett a herceg koporsójára.

Forrás: Poeple

Szívesen olvasnál még Katalin hercegnéről?

Még több

Beauty