A szakemberek szerint is kipróbálhatod a TikTok legújabb fogfehérítős trükkjét

Bármennyire is szereted a kávészüneteket és az esti koktélozásokat, azok sajnos nyomot hagynak a fogsorodon? Képzeld, egy TikToker megtalálta a megoldást erre a kellemetlen problémára. Ja, és nem elég, hogy otthon elkészítheted a csodaszerét, még csak nem is kerül majd sok pénzedbe!

A szakemberek szerint is kipróbálhatod a TikTok legújabb fogfehérítős trükkjét

Ha van felesleges 5 perced, átpörgeted a TikTokot, hátha találsz egy gyorsan és könnyen elkészíthető, mégis finom receptet vagy egy szuperhatékony beauty-hacket? Mi is gyakran belépünk az appba inspirálódni, de azt azért mindenképpen ki kell emelnünk, hogy érdemes minden trükköt fenntartással kezelned! Különösen azokat, amelyek károsak lehetnek az egészségedre. Szóval utánajártunk neked, biztonságos-e a TikTok legújabb fogfehérítő-módszere! (Tudod, ezen a téren brutálisan veszélyes DIY-megoldások keringenek a neten…)

Az utóbbi hetekben ugyanis totálisan felpörgött egy Armen Adamjan nevű srác videója, amiben egy házilag készített keverékkel mossa meg a fogait. A TikToker azt állítja, hogyha alaposan összepépesítesz 2 szelet uborkát és 2 szelet kivit, amelyet elkeversz egy lapos evőkanál szódabikarbónával, akkor olyan masszát kaphatsz, amivel kifehérítheted a fogaidat. És mindössze heti két alkalommal kell bevetned fogmosáskor! De vajon túl szép a hack ahhoz, hogy igaz legyen?

@creative_explained

Cucumber Kiwi Magic 🤩🌱 #whiteteeth #lifehack #hack #trick #tips #teethwhitening #natural #learnfromme #alwayslearning #magic #teeth #diy #wow #hacks

♬ HipHop – Instrumental – Glad2Mecha & Ill Treats

Nos, Dr. Joseph Field fogorvos szerint Armen Adamjan-módszerét egyáltalán nem kell tiltólistára tenned, sőt! Hófehéren ragyogó mosolyra ugyan nem számíthatsz, de a különbség azért feltűnő lesz. A kiviben és az uborkában található gyümölcssavak segítenek feloldani a felszíni foltokat a fogaidon, a szódabikarbóna pedig az enyhén dörzsölő jellegének köszönhetően el is távolíthatja azokat. Dr. Joseph Field azt mondja, a trükk biztonságos, amennyiben nem akarod túlzásba vinni az alkalmazását.

A doki azt tanácsolja, hogy naponta egyszer vesd be a csodamixet és maximum 10 egymást követő napig folytasd a kúrát. Ezután havi 1-2 napon iktathatod be a fogmosási-rutinodba, hogy fenntartsd a hatását. De a fogorvosnak van egy rossz híre is: a kávé, az alkohol vagy a gyümölcslevek hamar elszínezik a fogakat, szóval, ha tartós eredményt szeretnél elérni, próbáld lecsökkenteni a fogyasztásukat. (Igen, tudjuk, nem egyszerű lemondani a kedvenc lattédról az ebédszünetben, de a jó cél érdekében megéri!)

Forrás: Bustle 

Lerántjuk a leplet még pár TikTok-trendről:

Még több

Beauty