Így lehet igazán egyedi illatod anélkül, hogy új parfümöt kéne venned

Mert ahhoz, hogy igazán különleges illatot viselj, nem kell feltétlenül vadiúj parfümöt beszerezned, csak ügyesen trükközni a már meglévőkkel.

Így lehet igazán egyedi illatod anélkül, hogy új parfümöt kéne venned

Melyik lány ne vágyna olyan parfümre, ami csak az övé, és ami senki másnak nincs?!? Viszont egy egyedi parfümkreációért nagyon (nagyon-nagyon) mélyen a zsebedbe kellene nyúlnod. Ha ezt nem szeretnéd, akkor viszont jól jön a scent layering, azaz az illatrétegezés. A layering technikáról biztosan hallottál már – a bőrápolásban rendkívül népszerű trend már egy ideje, de az illatokat illetően is egyre többet használják. Ez lehet az a trükk, amelynek segítségével a meglévő parfümjeid felhasználásával alkothatsz valami egészen egyedit és különlegeset.

A dolog korántsem csak annyit jelent, hogy magadra fújod az aktuális kedvenc parfümödet, majd utána egy másikat, ennél sokkal trükkösebben is megalkothatod az új, személyre szabott illatkompozíciódat.

1. Helyezd el jól!

Kipróbálhatod, hogy választasz két szerinted jól harmonizáló illatot, és az egyiket a csuklódra, a másikat a nyakszirtedre fújod. A keveredés nem lesz erőteljes, viszont az összhatás finoman különleges. Ahogy mozogsz, külön-külön is érzed majd néha az illatokat, míg másoknak inkább a kombináció fog jobban érződni.

Gucci Flora Gorgeous Gardenia EDP 34 990 Ft (50 ml)

2. Kezdd tusolás után!

Az illatos tusfürdőd és a parfümöd is nagyon jól működhet együtt – feltéve, hogy azonos illatcsaládból választod őket. A virágos illatú testápoló nagyon jó párost alkothat egy finoman virágos parfümmel. Ha egy kicsit merészebb lennél, keverhetsz édeset virágossal vagy virágosat citrusossal, púderessel, púdereset gyümölcsössel, de a nagyon intenzív, keleties illatokkal legyél óvatos. Azok jobban működnek a saját illatcsaládjukba illő parfümökkel.

3. Időzíts jól!

Jó ötlet reggel feltenni az aktuális hangulatodhoz illő parfümöt, majd délután vagy az esti programra menet egy másikkal (hozzá passzolóval!) frissíteni. Így lágyan, nem erőteljesen keveredhetnek a különböző illatok.

Avon Imari Original kölni 2199 Ft

4. Súlyozz!

Közvetlenül egymás után nem jó a parfümöket rétegezni, úgy túlságosan intenzív lesz a keverék. De ha te valami különlegeset szeretnél, ám nincs sok időd, akkor használd a sminkelés és az öltözködés közben eltelt időt, hogy a csuklódra fújt parfüm beszívódjon, és utána tedd rá a következőt. A legfontosabb szabály, hogy alulra kerüljön a nehezebb, intenzívebb illat, felülre pedig a könnyedebb, lágyabb verzió. (Jó ötlet EDP koncentrátumot használni első rétegnek és EDT-t másodiknak.)

5. Erősíts az összetevőre!

Nagyon érdekes kombinációkat alkothatsz úgy, ha van valamilyen dominánsabb közös jegy a használt illatokban. Például egy vaníliás parfümöt jól működhet egy keletiesebb illattal, amelyikben egyébként is érezhetően jelen van a vanília – szépen összesimulnak így az egyes illatjegyek.

Nina Ricci Nina Extra Rouge EDP 28 290 Ft (50 ml)

Ami tiltólistás

Ezekre a dolgokra nem árt odafigyelni, hogy tényleg élvezhető parfümmixet sikerüljön összeraknod.

  • Kettőnél több parfümöt ne keverj!
  • Ne párosíts két nagyon karakteres, erőteljes illatot.
  • Ha időben egymáshoz közel teszed fel a két illatot, egy-egy fújásnál többet ne használj, mert túlságosan tolakodó lesz az összhatás.
  • Ne egy fontos esemény előtt kísérletezz új kreációval!

Nyugodtan legyél kreatív, próbálgasd, mi mivel működik jól együtt, és teszteld, mi varázsol el téged, is mi az, amiért a legtöbb bókot kapod. Legyen ez egy játék, ami feldobja a hétköznapjaidat és extra önbizalmat adhat neked!

Még több parfümtrükk, hogy hódíthass az illatoddal

Még több

Beauty