Kiderült, miért omlott össze tegnap a Facebook és az Insta

A Facebooknál végre közölték, miért nem működött a három legfontosabb appjuk tegnap egész este.

Kiderült, miért omlott össze tegnap a Facebook és az Insta

Tegnap a késő délutáni, kora esti órákban fogta magát a Facebook, az Insta és a WhatsApp és megadta magát. Totálisan működésképtelenek lettek, egyáltalán nem lehetett használni egyik appot sem. És bár a leállás egy rakás vicces mémet szült, azért elképesztően frusztráló volt a tény, hogy majdnem hat órán keresztül kellett kényszerpihenőt tartani social média-fronton.

Most a hvg.hu vette észre, hogy az itthoni idő szerint éjfél előtti visszaállítás után a Facebook közleményt adott ki a három legfontosabb alkalmazásának leállásával kapcsolatban. Ebben egyrészt azt írták, hogy a felhasználók adatai nem kerültek veszélybe az összeomlás ellenére sem, illetve megosztották, mi okozta a leállást. Eszerint hibás konfigurációs beállítások miatt történt a kimaradás, aminek következtében az adatközpontjaik közti kommunikációban is hiba lépett fel. Az egésztől pedig a belső rendszerük sem volt biztonságban, ezért ez különösen belassította a helyrehozás folyamatát.

Az Insta és Facebook hibáit nyomon követő oldal, a Downdetector szerint még akkor sem érkezett ennyi panaszbejelentés, mint amikor legutóbb egy teljes napra omlott össze a rendszer: 10,6 millió ember értesítette őket a problémáról.

Forrás: hvg.hu

Friss hírek kávé mellé:

Még több

Beauty