Törések, durva zúzódások és bedagadt szemek miatt kötöttek ki a sürgősségin a királyi család tagjai

Sajnos a királyi család tagjai sem sérthetetlenek, így ők sem egyszer kerültek már kórházba egy-egy baleset miatt. Összegyűjtöttük a legdurvább sérüléseiket.

Törések, durva zúzódások és bedagadt szemek miatt kötöttek ki a sürgősségin a királyi család tagjai

királyi család tagjainak a világ legjobb orvosaihoz és kórházaihoz van hozzáférésük – és a helyzet az, hogy bizony szükségük is van rá. Hiszen ők is csak emberek, akiket nem kerülnek el tiszteletből a szerencsétlen helyzetek, így gyakran megesett, hogy gipszben, szemtapasszal vagy a sérüléseik látható nyomával kellett megjelenniük a nyilvánosság előtt. Ezeket nyilván a kamerák is megörökítették, ezért most te is megnézheted, milyen balesetet szenvedett el az élete során Katalin hercegné vagy éppen maga Erzsébet királynő.

Sérülések a királyi családban

Fotó: Getty Images/Peter Jordan

1999-ben Vilmos herceg a keresztfia, Constantine Alexios görög herceg (igen, annak a szexi Achileas-Andreas hercegnek a bátyja) keresztelőjén jelent meg gipszbe kötött kézzel. A 16 éves trónörökös ugyanis eltörte egy ujját, de nem is kicsit: olyan szinten, hogy egyenesen műtétre volt szükség. Ám ez úgy tűnt, nagyon nem rázta meg a fiatal Vilmost, ő ugyanis szuper hangulatban volt az ünnepség alatt.

Sérülések a királyi családban

Fotó: Getty Images/Max Mumby

Zara Tindall (Erzsébet királynő unokája) férje, Mike Tindall rögbi játékosként hozzá volt szokva a balesetekhez, a fent látható, bedagadt, fekete szeme is így keletkezett – mígnem a legnagyobb olyan súlyos volt, hogy a belső sérülései miatt nem folytathatta sem a twickenhami meccset, sem a játékot.

Sérülések a királyi családban

Fotók: Getty Images/Max Mumby

Beatrix hercegnő Lady Gabriella Windsor és Thomas Kingston esküvőjén villantotta ezt a csúnya zúzódást a bokája oldalán még 2019 májusában. A kékes lilás folt oka nem derült ki, de láthatóan csak néhány nappal a lagzi előtt történhetett…Csoda, hogy Beatrix képes volt így járni a magassarkújában!

Sérülések a királyi családban

Fotó: Getty Images/Paul Burns

Tudtad, hogy Katalin hercegné nem véletlenül hordja olyan sokszor leengedve a haját? Az oka nagyon egyszerű: ezzel a módszerrel a legkönnyebb elfedni a feje oldalán lévő egészen nagy heget. A hajvonalából néha (mint ahogy ezen a képen is) elővillanó sebet Katalin még egy gyerekkori műtét során szerezte.

Sérülések a királyi családban

Fotó: Getty Images/Samir Hussein

Miután egy balmorali kirándulás során eltörte a lábát, Kamilla hercegnének begipszelték a lábát, amire tilos volt ráállnia, ezért kerekesszékbe kényszerült. Ez azonban nem állította meg őt abban, hogy eleget tegyen a hercegnéi kötelességeinek, amihez Károly herceg nagyvonalúan asszisztált: szó nélkül tolta a felesége székét.

Sérülések a királyi családban

Fotó: Getty Images/Max Mumby

A királynő nem gyakran vesz ki szabadságot uralkodói feladatai alól, de amikor igen, az is csak kényszerpihenő. 2003-ban volt egy ilyen alkalom, amikor laparoszkópiát végeztek a jobb térdében, amiben megsérült a porc. Az operáció hosszú felépülési idővel járt, de Erzsébet nem sokat tétlenkedett: hamar újra akcióba lendült, a járásban pedig egy bot volt a segítségére. Egy évvel később ismét megműtötték, ezúttal a bal térdét.

Sérülések a királyi családban

Fotó: Getty Images/James Whatling

2001-ben Károly herceg kénytelen volt letapasztott szemmel mászkálni egy félresikerült kertészkedős délután miatt. Károly egy fát fűrészelt, amivel olyan nagy mennyiségű port vitt a szemébe, ahogy azonnal kórházi kezelésre szorult.

Sérülések a királyi családban

Fotó: Getty Images/Chris Radburn

Harry herceg és Meghan Markle esküvőjének volt egy titkos részlete, ami senkinek nem tűnt fel, ez pedig nem volt más, mint Fülöp herceg hősiessége. Erzsébet királynő néhai férje ugyanis mindenféle járást segítő eszköz nélkül vett részt a ceremónián (és kísérte az oltárhoz Meghant), miközben belül pokoli fájdalmakat élt át egy törött bordája miatt.

Tele a világ szerencsétlen balesetekkel:

Még több

Beauty