Drámai részletek derültek ki Diana hercegnő halálának éjjeléről

Az orvos, aki megpróbálta megmenteni Diana hercegnő életét olyan részleteket közölt a küzdelemről, amik azonnal megríkatnak majd.

Drámai részletek derültek ki Diana hercegnő halálának éjjeléről

Diana hercegnő tragikus autóbalesetet szenvedett 1997. augusztus 31-én. A megrázó estéről már rengeteg információ került napvilágra, most azonban az az orvos is nyilatkozott, aki mindent megtett azért, hogy megmentse a hercegnő életét. Az, hogy végül mégsem járt sikerrel, örökre megváltoztatta MonSef Dahmát.

A sebész a Daily Mailnek idézte fel a történteket: „az orvosi szobában pihentem, amikor a vezető aneszteziológus, Bruno Riou hívott, hogy menjek a műtőbe. Nem tudtam, hogy a páciens Lady Diana, csak azt, hogy történt egy súlyos baleset, amiben egy fiatal nő volt az érintett.” Ennek ellenére tudta, hogy az eset különösen komoly volt, mivel egy ilyen magas rangú kollégája hívatta a sürgősségire.

MonSef akkor jött rá, hogy Diana hercegnő fekszik a műtőben, amikor odaért a szobába. „Bármilyen orvos, sebész számára nagy jelentőséggel bír, ha egy ennyire fiatal nőt lát ilyen állapotban. Akkor meg főleg, ha egy hercegnőről van szó.”

A röntgen belső vérzést mutatott, majd hajnali negyed három körül leállt Diana szíve és elkezdték újraéleszteni. „Szívmasszázst adtam neki, hogy lélegezni tudjon, de a szíve nem funkcionált rendesen” – magyarázta az orvos, aki további vizsgálat után rájött, hogy a szívben lévő egyik ér elszakadt. És bár össze tudták varrni, Diana szíve leállt. „Elektrosokkal próbálkoztunk számtalanszor, szívmasszázzsal és adrenalint is adtunk be neki, de nem tudtuk elérni, hogy újra verni kezdjen a szíve. Nagyon keményen küzdöttünk, mindent, tényleg mindent megpróbáltunk. Őszintén, amikor ilyen körülmények között dolgozol, észre sem veszed, mennyi idő telt el. Az egyetlen, ami fontos volt, hogy minden tőlünk telhetőt megtegyünk azért, hogy megmentsük ennek a fiatal nőnek az életét.” 

Forrás: Hello! Magazin

További hírekért nézz körül itt:

Még több

Beauty