Ez az ősz 3 legmenőbb körömformája – hozzád melyik passzol?

A nyár egyértelműen a stiletto, vagyis a hosszú, hegyes körmöké volt, most ősszel viszont többféle körömformával is szupermenő lehetsz. Csekkold, a te kezedhez és a te stílusodhoz melyik illik legjobban!

Ez az ősz 3 legmenőbb körömformája – hozzád melyik passzol?

Ha igazán trendi manikűrt szeretnél, nem csak a körmöd színét vagy a mintáját, hanem a formát is a legaktuálisabbak közül érdemes megválasztanod. Idén ősszel az extrém hosszok és formák helyett inkább a természeteshez hasonlító vagy kevéssé feltűnő körmök az igazán menők – de persze ha vadulni szeretnél, ne fogd vissza magad, csak találd meg a megfelelő alkalmat és a hozzá passzoló szettet. Ám ha a hétköznapokban is jól hordható és menőn festhető formát keresel, akkor válassz szolidabban. Mutatjuk, melyek lesznek azok a körömformák, amelyek a következő hónapokban uralni fogják az Instádat!

1. Mandulavágású

Az elmúlt években kissé háttérbe szorult ez a bájos forma, de most kezd egyre népszerűbbé válni az alul finoman, a végén hegyesen kerekített kialakítás.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

𝙏𝙤𝙢 𝘽𝙖𝙘𝙝𝙞𝙠 Nails (@tombachik) által megosztott bejegyzés

 

Inkább elegáns, kifinomult hatású, ezért nagyon jól mutat nude-dal, púderszínekkel, de pirossal is. Ha egy kicsit vagányabbá szeretnéd tenni, válassz hozzá sötét lakkot, és dobd fel matt fedőréteggel! Ha magadnak alakítod ki a formát, figyelj arra, hogy a keskenyítés egészen lentről induljon, ne csak az ujjad feletti részt kezdd el formázni. És a szimmetriára is koncentrálj: ha csálé a mandulaformájú köröm, az totálisan tönkre teszi az elegáns összhatást.

Ha a mandulaformát hosszabbra hagyod, azzal optikailag szépen nyújthatod a kezedet. Viszont rövid változatban csak hosszúkás, kecses kézen mutat jól, a rövid ujjakat még rövidebbnek mutathatja!

2. Lekerekítve

Az ünnepi szezon csillámos, glitteres és irizáló lakkozásai istenien mutatnak a szépen lekerekített körömformán!

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Amy Le (@amyle.nails) által megosztott bejegyzés

 

Egyszerű, praktikus, mégis nagyon jól tud kinézni: ha sokat mosogatsz, takarítasz, pakolászol, akkor ez a tökéletesen neked való körömforma! Ráadásul nagyon közel áll a természetes körömformához, szóval kellemes viselni és szupertrendi is!

Ha rövidek vagy vastagok az ujjaid, akkor számodra ez a tökéletes körömforma. Optikailag vékonyabbnak mutatja a körmöt és hosszabbnak az ujjakat, az egész kéz kecsesebbnek látszik tőle.

3. Szögletes is, kerek is: squoval

Alapvetően egyenes, szögletes forma, amelynek a szélei finoman lekerekítettek: kicsit „kocka”, de annál nőiesebb és trendibb. Viszonylag egyszerű és nagy felületet ad, ezért mind a szimpla egyszínű lakkozás, mind a bonyolultabb minták jól mutatnak rajta.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

NAILSMADE 🤍 by Vi Kuznetsova (@nailsmade) által megosztott bejegyzés

 

Akkor néz ki igazán jól, ha nem túlságosan hosszú, épp csak egy picit ér túl az ujj végén. Ha hosszabbat szeretnél, akkor inkább ovális- vagy mandulaformát válassz, az sokkal kecsesebb. A kialakításnál először az egyenes vég legyen meg, majd utána jöhet a finom lekerekítés, épp csak annyira, hogy lágyabbá, kicsit természetesebbé tegye a szögletes hatást.

Ha széles a kezed és rövidek az ujjaid, akkor ez a forma nem igazán neked való. Válassz inkább elkeskenyedő vagy nyújtott ovális formát. A squoval hosszú ujjakon, rövid verzióban igazán ütős.

Ha nem teljesen egyértelmű, melyik forma hogy néz ki, ezen az ábrán csekkolhatod

 

 

 

köröm formák RF

Illusztráció: Getty Images / Druzhinina

 

 

 

Menő körömmintát keresel? Válassz!

Még több

Beauty