Bárcsak tudtam volna ezt az 5 dolgot, mielőtt glitteres körömlakkot használtam

Elképesztően jól néz ki, de (nagyon) nem várt nehézségek járnak vele – a Cosmo szépségszerkesztőjének személyes jó tanácsai a csillámos körömlakkokhoz.

Bárcsak tudtam volna ezt az 5 dolgot, mielőtt glitteres körömlakkot használtam

Ha eddig csak visszafogott nude-ban vagy klasszikus pirosban utaztál, de végre kipróbálnál valamilyen extra körömlakkot, a csillámos-glitteres szuper választás. Csak úgy, vagy az ünnepi szezonban, különleges alkalomra – őrült jól tud kinézni, és a visszafogott szettek is különlegesebbek lesznek tőle. De mielőtt felkened a ragyogó szemcséket tartalmazó réteget, nem árt, ha pár dologgal tisztában vagy.

1. Azonnal beleszeretsz

Kicsi csillám, fényes homokhatású szemcsék és hatalmas glitterek – nekem mindegy, imádom őket! És mikor először láttam meg magamon, akkor teljesen el voltam varázsolva. A glitteres rucikon egy ideje már túl vagyok, de a csillámos körömlakkot egyszerűen azóta nem tudom megunni, hogy először felkentem. A kinézetét legalábbis. Mert a csillogás mögött azért kőkemény manikűrmeló van ám!

2. Mindenbe beakad

Akár teszelel rá fedőlakkot akár nem, ha nagyobb szemcsés lakkot használsz, az menthetetlenül beleakad a finomabb szövetekbe. Igazi harisnyagyilkos, és pár hajszálat is simán ki tud tépni, ha nem vagy résen.

 

körömlakk glitter

Fotó: J Muckle / Studio D

 

3. Fél nap múlva megőrülsz tőle

És mielőtt azt gondolnád, hogy ez veled nem eshet meg, mert nem glitteres, hanem visszafogottabban csillámos lakkot választasz, akkor megsúgom: egyik zavaróbb tud lenni, mint a másik. Engem borzasztóan idegesített eleinte a reszelős, smirgliszerű érzés amit a legfinomabb homokhatású lakk is okoz. A fedőlakk letompítja valamennyire, de akkor meg oda az igazi glitterhatás. A metálfénnyel csillogó, icipici csillámszemcséket tartalmazó lakkok teljesen sima felületet adnak, és azok is tetszenek, de mit csináljak, ha a glitter az, ami igazán elvarázsol…

Megsúgom: pár napig zavart, aztán egészen megszoktam. De minden egyes alkalommal újra átmegyek ezeken a fázisokon. Nyilván többedszerre már nem annyira vészes a dolog, kis idő után szinte észre sem veszem, vagy ha mégis, nem akadok ki rajta, hogy enyhén smirgliszerű a körmöm. Csak gyönyörködöm benne.

4. Durván nehéz leszedni

Ne csodálkozz, ha úgy érzed, amikor le akarod mosni, hogy a glitteres csoda egyszerűen meg sem mozdul. Cafatokra szedi a vattakorongokat, dörzsölheted ahogy akarod, mégis úgy tartja magát, mintha soha nem akarna lejönni. Amikor először kerültem ebbe a helyzetbe, kétségbeesve telefonálgattam manikűrös ismerőseimhez tanácsért. Két út körvonalazódott: le kell reszelni, vagy leáztatni. Egyik sem kimondottan kíméletes, de az előbbitől jobban féltem. Szóval nekiálltam lemosóba (acetonmentesbe!) áztatni a körmeimet, hátha úgy könnyebben lejön a glitteres réteg. Hááááát, valamennyit haladtam előre, de korántsem ment olyan egyszerűen, mint reméltem. A másik kezemen megpróbáltam a tetejét nagyon finoman megreszelni, vigyázva arra, hogy a körömlemezbe még véletlenül se reszeljek bele – úgy egy kicsit gyorsabban ment, de még így se volt tökéletes. A két módszer kombinációja hozott nagy nehezen eredményt. Ami után nem győztem azon töprengeni, mit ronthattam el.

 

glitteres körömlakk

Fotó: Jeffrey Westbrook / Studio D

 

5. Az alaplakk kötelező

Mint kiderült, egy egészen alapvető dolgot szúrtam el, amit azóta nagyon alaposan megtanultam: nem tettem a lakk alá alapréteget. Így az magához a körmömhöz tapasztotta a glittereket, és a lemosó nagyon nehezen tudott alászivárogni. Valamivel könnyebb dolga lett volna, ha van közöttük egy alapréteg, de a legeslegjobb ilyenkor a lehúzható base coat – ha glitterezéshez támad kedvem, most már csakis ilyennel nyomulok!

Jöhetnek még manikűrötletek?

VIVACE – a kollagénbooster arckezelés (x)

Orvos-esztétikai arckezelések tekintetében a legfontosabb kérdés a hatásosság és az eredmény tartóssága. Egy esztétikai klinikán végzett arckezelés a modern technológiát és a hosszútávú célokat hatékonyan egyesíti, az eredmény sokkal több és látványosabb, mint egy kozmetikai kezelés esetében.

Még több

Beauty