Gél, zselé, porcelán – derítsd ki, melyiket szereti legjobban a körmöd

Ha igazán tartós, szép, és a stílusodhoz igazodó körmöket szeretnél, jó, ha mindent tudsz a szóba jöhető alapanyagokról. Nail Stylist szakértőnk segít eldönteni, neked melyik való leginkább.

Gél, zselé, porcelán – derítsd ki, melyiket szereti legjobban a körmöd

Hosszabbra vágysz? Tartósabbra? Erősebbre? Vagy csak egyszerűen szebbre? Ma már rengetegféle manikűralapanyag- és technika áll rendelkezésre, hogy álmaid körmeit viselhesd olyan hosszban, színben, fazonban, amilyenben csak szeretnéd. Egy jó körmös egészen biztosan segít megtalálni a hozzád leginkább passzolót, de azért jó, ha te is tájékozott vagy a lehetőségeket illetően. Ha pedig azzal a gondolattal kacérkodsz, hogy magadnak készíted az álommanikűrt, akkor pláne nagyon jól fog jönni Bejó-Iványi Hajnalka, azaz Hajnailka Nail Designer szakértőnk útmutatója.

Abszolút sztárkedvenc: géllakk

Napjaink abszolút legnépszerűbb „műköröm-alapanyaga”, amit azért is szeretnek sokan annyira, mert nem is tekintik valójában műkörömnek. A formulából és a felvitel módjából (olyan, mintha előkészítés után szimplán kilakkozná a körmödet a manikűrös, csak egy kicsit pihenteted pluszban az UV-lámpa alatt) adódóan a géllakk illetve a Shellac is nagyon egyszerűen felvihető a saját körömre, vékony, lakkozott hatást kelt.

Amiért bejön majd:

 • Ha jól elő van készítve a köröm, akkor rendkívül jól tart
 • A saját köröm megerősítésére is jól használható
 • Rövid és hosszú körömre egyaránt jó
 • Választhatsz leoldható verziót is, ha valamiért nem jön be a lereszelhető változat
 • Jól díszíthető, és más anyagokat is lehet vele díszíteni

Ha fontos számodra az elegáns vagy hibátlan, mégis természetes összhatás, és nem szeretsz sokat várakozni a manikűrszalonban, akkor a géllakk szuper választás. Ha jó szakember tette fel, és vigyázol rá (vegyszerek használatakor gumikesztyűt viselsz, nem tépkeded), akkor nem kell attól tartanod, hogy lejön.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

H A J N A I L K A (@h.a.j.n.a.i.l.k.a) által megosztott bejegyzés

 

Ha hosszabbat szeretnél: porcelán

10-15 éve ez volt az abszolút kedvenc, ma már ritkábban használják, de azért még ott van a manikűrösök repertoárjában. Van, akinek ez a legjobb választás, leginkább akkor jön szóba, ha valaki odáig van a hosszú körmökért. És abban az esetben is érdemes ezt választani, ha a saját körmöd alapból erős, kemény.

Amiért bejön majd:

 • Ha eleve hosszú körmöd van, arra jól használható
 • De szépen építhető vele még hosszabb köröm is
 • Speciális körömformák kialakításához ideális
 • A levegőn megkötő verzió az elterjedtebb, amihez nem kell UV-lámpa
 • Tölthető, vagyis nem kell teljesen eltávolítani az előző réteget, amikor korrekcióra van szükség

Azt azonban érdemes még tudni, hogy ez egy viszonylag merev, rugalmatlan anyag, ami könnyen törik. A saját gyenge köröm megerősítésére nem ideális választás. A por alapanyag illetve a reszelés során keletkező por vagy a folyékony komponens az arra érzékenyeknél allergizálhat. És még egy dolog: elég erős az összetevők szaga, ha erre kényes vagy, akkor ne ezt válaszd.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

TEYAH DLS (@teyah.dls) által megosztott bejegyzés

 

Ha szabályosabbra vágysz: zselé

Ez az a technológia, amelyik mondhatni kiütötte a porcelánt a nyeregből, jóval többen használják illetve kérik, mert számos előnye van.

Amiért bejön majd:

 • Rugalmasabb a porcelánnál, ezért kevésbé sérülékeny
 • A saját köröm meghosszabbítása szépen megoldható vele
 • Ha szabályosabb körömformára vágysz, az is nagyon jól megvalósítható épített zselével
 • Ha valami igazán extrára vágysz, akkor érdemes megpróbálkozni vele.

A saját köröm megerősítésére szokták ajánlani, de a mai géllakkok már olyan jól hozzák ezt, hogy nem csak a zselé a jó megoldás erre. Ha valami egyszerűbbre vágysz, akkor a géllakk is tökéletes. Azt is jó, ha tudod, hogy a zselé nem oldható, csak reszelhető – persze ha jó szakemberhez mész, akkor ez egyáltalán nem probléma, nincs veszélyben a saját körmöd.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Alison • nailsbyalsn (@nailsbyalsn) által megosztott bejegyzés

 

Extrém tervekhez: akrilgél

Hybrid műkörömként vagy akrilzseléként, polygelként is megtalálhatod, ez most a legmodernebb megoldás, ha például extrém hosszúságú körmöt szeretnél.

Amiért bejön majd:

 • Ötvözi a zselé és a porcelán legjobb tulajdonságait, vagyis rugalmas, de erős, szilárd
 • Jól megerősíthető vele a saját köröm
 • Épített vagy tipes hosszabbítás is szépen megoldható vele
 • Szagmentes, és sokkal kisebb eséllyel allergizál, mint a porcelán

UV- vagy LED-lámpa szükséges ahhoz, hogy megkössön, nem oldható, viszont könnyen reszelhető.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

𝕎𝕖𝕟𝕕𝕪 𝔻𝕣𝕠𝕡𝕡𝕖𝕣𝕥 🇳🇱 (@all.nails.matter) által megosztott bejegyzés

 

Amit még fontos tudnod

A legnagyobb kérdés sokak számára, hogy mennyire tartós az adott alapanyag. Ez valójában ma már legtöbbször azon múlik, hogy jól elő van-e készítve a köröm, és hogy utána hogyan „bánsz” vele. Ha sokat takarítasz, mosogatsz, akkor mindegyik típus veszélyben van nálad. Ahogy akkor is, ha számodra a kezed az a hely, ahol a stresszt vezeted le. Ha folyton piszkálod, kapargatod a körmödet, nem tudsz rá vigyázni, akkor ne csodálkozz, hogy sosem lesz tökéletes, bármit is tetetsz rá. Jó alapanyagok, jó körmös, és óvatos te – ezek kellenek az igazán tartós körmökhöz.

Most már csak az a kérdés, milyen mintát szeretnél?

VIVACE – a kollagénbooster arckezelés (x)

Orvos-esztétikai arckezelések tekintetében a legfontosabb kérdés a hatásosság és az eredmény tartóssága. Egy esztétikai klinikán végzett arckezelés a modern technológiát és a hosszútávú célokat hatékonyan egyesíti, az eredmény sokkal több és látványosabb, mint egy kozmetikai kezelés esetében.

Még több

Beauty