Bárcsak tudtam volna ezt az 5 dolgot, mielőtt rezgős arctisztítót kezdtem használni

Lehet szilikonos vagy klasszikus kefés, ha pulzál vagy rezeg is az arctisztító eszközöd, az egy egészen más szintre helyezi az arclemosás hatékonyságát. A Cosmo szépségszerkesztője elárulja, hogyan érdemes használni a szónikus kis okosságokat.

Bárcsak tudtam volna ezt az 5 dolgot, mielőtt rezgős arctisztítót kezdtem használni

Forog, rezeg, pulzál, melegít – rengetegféle ügyes és okos kis arctisztító kütyü kapható ma már. Én pedig igazi rajongójuk lettem az évek során, el sem tudom képzelni az arctisztító rutinomat nélkülük. Persze volt néhány mellényúlásom, mire kitapasztaltam, hogyan működnek legjobban számomra a szónikus arctisztító készülékek… Ha ilyet tervezel beszerezni (vagy karácsonyra kérted ajándékba), akkor a tapasztalataim segíthetnek, hogy a bőröd a lehető legjobban élvezze majd ezt az új kalandot. Vagy a már meglévő eszközödet használhatod úgy, hogy az arcbőröddel még jobb barátok lehessenek. Szóval jöhetnek az infók, amiket jó lett volna tudni, mielőtt „nekiestem” a rezgős arctisztításnak.

1. Vissza kell fogni magad

Olyan szép eredmények érhetőek el ezekkel az eszközökkel, hogy az könnyen arra csábíthat, hogy túltold a tisztítást. Nekem az első találkozásom egy kefés szónikus tisztítóval volt. Utána az arcbőröm ragyogott, és mindent azonnal beszívott, amit csak rákentem. Hát persze, hogy másnap reggel is használtam, meg utána minden nap, és rendszeresen túlcsúsztam a javasolt időn, mert úgy éreztem, a bőröm imádja, és én is. Hát egy ideig imádta, aztán elkezdett kipirosodni, nem esett már annyira jól a tisztítás, irritált lett – egyértelműen túltisztítottam. Azért ha jobban belegondolunk, akkor ez „dörzsöli” a bőrfelszínt, és ha ezt túl gyakran, túl sokáig vagy túl erősen veted be, annak nem lesz jó hatása.

2. Hagyd, hogy a gép végezze a munkát!

A legtöbb eszközhöz leírásban vagy akár applikációban, videóval elmagyarázzák, hogyan kell használni, hogyan érdemes vele végighaladni az arcon. És igazából maximum laza, körkörös mozdulatokat kell végezni vele, nem kell pluszban dörzsölni – de amikor annyira adja magát… Igen, én is beleesek néha még mindig abba a hibába, hogy jó alaposan át akarom csutakolni az eszközzel az arcomat, főleg, ha a szokásosnál több sminket tettem fel. Na de ez az, amire nincs szükség, nagyon nincs. A rezgés-forgás-pulzálás együtt tökéletesen hatékony tisztítást nyújt, sokkal hatékonyabbat, mintha te dörzsölnéd a pofidat. És egyébként nem csak hatékony, hanem kíméletes is – sokkal kíméletesebb nálad. Szóval nem lesikálni kell az arcodat, hanem óvatosan fellazítani és eltávolítani a szennyeződéseket.

Fotó: Profimedia / Red Dot

3. Figyelj a bőrtípusodra!

Az én bőrömnek teljesen oké ez a típusú tisztítás, de nem mindenkinek az. Ha alapból érzékeny, irritációra hajlamos az arcbőröd, akkor fokozatosan vezesd be a szónikus tisztítót, és mind keféből, mind szilikonos eszközből válassz olyat, amelyiket kimondottan érzékeny bőrre fejlesztettek ki. Vannak egyébként speciálisan normál és zsíros bőrre ajánlott készülékek is. A használat során figyeld a bőrödet, vedd észre, ha sok neki a tisztítás, legyél óvatos, hogy ne told túl a rezgetést. És persze a habzó tisztító, amivel használod, mindenképp legyen a bőrtípusodhoz passzoló!

4. Cseréld rendszeresen

A szilikonból készült készülékek esetén erre nincs szükség, de a sörtés fejűeknél a kefefejet rendszeres időközönként le kell cserélni. A szálakon sokkal jobban megtapadnak az elhalt hámsejtek, szennyeződések, mint a szilikon felületen, és ha túl sokáig használod ugyanazt a fejet, azzal árthatsz a bőrödnek. A leírásban megtalálod, hogy rendszeres használattal milyen gyakran van szükség a fej cseréjére, ezt tényleg érdemes betartani. A fogkefédet sem használod évekig, ugye?!?

5. Duplázz!

A rezgős arctisztítók tökéletesen beilleszthetők a double cleansing rutinba, és igazából így is érdemes használni őket. Vagyis először távolítsd el a sminket (a szemedről mindenképp, de jó, ha az arcodról is letörlöd), majd utána jöhet a maradék smink és szennyeződés eltávolítása habzó tisztító, a kütyü és víz segítségével. Eleinte későbbre hagytam a szemsmink letörlését, de ez a sorrend nekem nem bizonyult jónak, sokkal jobban bevált, ha nem a lemosás utáni maradványokat próbáltam letörölgetni, hanem már szempillaspirál nélkül indultam neki a lemosásnak.

Mutatunk néhány szuperhatékony rezgős arctisztítót, neked melyik jönne be?

1
Foreo Luna 3 szónikus tisztító készülék ránctalanító hatással
69 500 Ft
Mindössze egy perc alatt mélyrehatóan és tökéletesen megtisztítja a bőrt, közben pedig erősíti, formában tartja és szép ragyogóvá is teszi. Elődjeihez képest nagyobb tisztítófelülettel, hosszabb és lágyabb sörtékkel, valamint szélesebb, feszesítő, masszírozó programválasztékkal rendelkezik, továbbá a FOREO For You mobilalkalmazással is szinkronizálható.
2
Nu Skin ageLOC LumiSpa Beauty Device Face Cleansing Kit száraz bőrre
82 219 Ft
A szilikon fej és az Activating Cleanser arctisztító a készülék egyedülálló Two-Sense Motion technológiájával kombinálva gyengéden masszírozza be a hatóanyagokat a bőrbe. Hatékonyan eltávolítja a sminkmaradványokat, a szennyeződéseket, az olajat és a lerakódásokat, tiszta, friss érzetet kölcsönöz az arcnak és hozzájárul a bőr fiatalos megjelenéséhez.
3
Clinique Sonic System Purifying Cleansing Brush Szónikus arctisztító készülék
38 400 Ft
Bőrgyógyászok által kifejlesztett készülék, mely maradéktalanul távolítja el a sminket, a felesleges olajat és a szennyeződéseket még az olyan nehezen elérhető területekről is mint a T-vonal. Jól beilleszthető a Clinique ikonikus 3 lépéses bőrápoló programjába.
4
Clarisonic Mia Smart arctisztító készülékek
74 090 Ft
Mélyen, de kímélően tisztítja a bőrt, tökéletesen eltávolítja a sminket, és rendszeres használat esetén kevésbé láthatóvá teszi a pórusokat. A speciális tartalékfejek segítik az arckontúr rögzítését, a szemtájék masszírozását és a fáradtság nyomainak eltüntetését. Sőt, a sminked felhordására is használhatod, airbrush módszerrel. Mobilalkalmazáshoz csatlakoztatva testre szabott arcápolást nyújt.

Tudod, hogy milyen arctisztító való neked? Derítsd ki!

Még több

Beauty