Az idei év tele volt jobbnál jobb sminktrendekkel: a szirén szemekért például az egész világ megőrült; de a napcsókolta, pirosítós arcért is olyan menő celebek rajongtak, mint Hailey Bieber vagy éppen Kendall Jenner! Szerencsére a TikTok-os vidikből is csomó szuper trükköt lehetett ellesni (gondolj csak az alapozós-rúzsos sminktippre, vagy a vizes alapozós őrültségre), most viszont az influencerek feedjét egy teljesen új smink, a sarki fény sminktrend lepte el!

A sarki fény sminktrend hihetetlenül gyönyörű

Az Eufória című sorozat és a '90-es évek menő sminktrendjei ihlették ezt a színes, kontrasztos és nagyon feltűnő sminktrendet, amit a suliba vagy munkahelyre nem túl jó ötlet viselni, de minden más alkalommal viszont igen! Van azonban egy kis gond vele...

... mégpedig az, hogy ehhez a sminkhez kell egy kis sminktudás, úgyhogy mindenképpen gyakorolj sminkelni és színeket keverni egymással, ha a szemhéjporok blendelésével még nem ismerkedtél meg! Erre a tudásra ugyanis nagyon nagy szükséged lesz a sarki fény smink megkreálásánál.

Hideg és meleg árnyalatokkal is elkészíthető ez a sminktrend

Ha azonban Kylie Jennerhez hasonlóan nem töltesz napi 3 órát a tükör előtt, akkor se ess pánikba! Egy kis gyakorlással könnyen el lehet sajátítani a sarki fény smink elkészítését, amihez első körben nincs is másra szükséged, mint néhány hideg vagy meleg tónusú szemhéjfestékre, valamint egy jó kis sminkecsetre!

Ha kiválasztottad azt a három színt, amivel dolgozni szeretnél, akkor kezd a legvilágosabb árnyalattal, amiből egy pöttyöt fess a szemed szélére! Utána haladj tovább a második árnyalatra, amit az első köré építs fel, de jól figyelj: alaposan keverd össze a kettőt, mert csak úgy fog jól kinézni a szemfesték. Ha ezzel is megvagy, jöhet a harmadik és így tovább!

Még mindig nem tudod elképzelni, hogyan néz ki ez a smink? Ebben a lenti videóban szuperül szemléltetik a sarki fény sminktrend alapjait. Csupán tényleg arra kell ügyelned, hogy mindig a legkisebb és a legvilágosabb színtől haladj kifelé. Ha ugyanis a nagyobb, sötétebb árnyalatoktól haladsz befelé, a belső színek pigmenjei teljesen el fognak veszni és  nem lesz látványos az eredmény. 

Mutatjuk, hogyan készítsd el magadnak a sarki fény sminket!

Via