3 tipp, amitől szívesebben viseled majd a maszkod

Macerás is, kellemetlen is, és még a bőröd is kiakad tőle – ettől függetlenül a maszkviselés fontos és kötelező. Van egy ötletünk, mitől lehet kellemesebb, sőt!

3 tipp, amitől szívesebben viseled majd a maszkod

Elég régóta hordjuk már, megszoktuk, elfogadtuk, elismerjük a fontosságát, de megszeretni nem tudtuk – te is így vagy a maszkkal? Vannak már egészen kényelmes és abszolút menő darabok, meg olyanok is, amelyek a bőrödhöz a lehető legkíméletesebbek (például a hernyóselyemből készült vagy azzal bélelt változatok). De mi tudunk még egy trükköt, amitől egy kicsit jobb lesz a maszkviselés: hívd segítségül az illóolajokat! Többféleképpen is illatosíthatod velük a maszkodat, és ha jól választasz, az olajok energizáló, vidámabbra hangoló, harmonizáló hatását is átélheted.

Cseppentsd rá!

Ha van egy kiválasztott kedvenc olajad, vagy ami még jobb, speciális illóolaj-keveréked, azt egyszerűen cseppentsd a maszk belsejébe, mielőtt útnak indulsz reggel.

Cosmo-tipp: Ne a maszk közepére, hanem a szélére cseppentsd az olajat, hogy ne legyen túl intenzív és ne érintkezzen annyira a bőröddel. Kísérletezd ki, hány csepp olaj az, ami elegendő és tartós illatot ad, de számodra nem túl sok. Könnyebb az adagolás, ha görgős fiolában vásárolod az olajat vagy olajkeveréket, így egyszerre kevesebbet tudsz kiadagolni, vagy jobban el tudod oszlatni a maszkon.

maszk, maszkne, bőrápolás, védőmaszk RF

Fotó: Getty Images / CoffeeAndMilk

Illatosítsd a fiókot!

Vagy dobozt, szekrényt – ahol a tiszta maszkokat tartod. Naponta tegyél egy-egy csepp illóolajat vagy -keveréket egy zsebkendőre, kartonpapírra vagy illatosítható lapocskára, a maszkok közelében, finoman átveszik az illatot, ami biztosan nem lesz így tolakodó.

Cosmo-tipp: Az illatkövek is nagyon jók erre a célra. A speciális, porózus szerkezetű kis díszkövecskék, lapkák lassan, fokozatosan és egyenletesen bocsátják ki magukból az illatot.

Permetezd be!

Abszolút személyes tapasztalat: ha szereted az enyhe, de tartós illatot a maszkodon, és esetleg az illóolajat soknak érzed, virágvizet vagy (ahogy én szoktam) illóolajos arcpermetet is fújhatsz rá.

Cosmo-tipp: Ilyenkor várd meg, hogy megszáradjon, mielőtt eltennéd – én általában pár percre a radiátorra teszem a permettel befújt maszkot, és már vihetem is.

Kedvet kaptál az illatos maszkhoz? Ajánlunk hozzá néhány terméket!

1
Adrienne Feller Útitárs illóolajcsomag fekete-fehér női csipkemaszkkal
18 923 Ft
A csomag az Adrienne Feller Fehér és Kék esszenciát, valamint egy mosható textilmaszkot tartalmaz. A maszk belső oldalában kialakításra került egy bújtatott zseb, amiben illóolajos vattakorong helyezhető el, hogy az olajat ne a textilre kelljen cseppenteni.
2
Viktoria Jilek Bio Megnyugvás olajkeverék
4 950 Ft
A jojobaolajban gazdag olajkeverék lágyítja és hidratálja a bőrt, élénkít és jókedvre hangol. Parfümként is használható.
3
Panarom damaszkuszi rózsa aromavíz (100 ml)
1 663 Ft
A bőrre fújva hidratáló, ránctalanító, bőrfeszesítő hatású, az illat harmonizál, nyugtat.
4
HerbaTherapy Clear Mind Mentás roll-on a koncentrált és üde gondolatokért
4 290 Ft
Lazító borsmenta, nyugtató levendula és tömjén, fájdalomenyhítő kúszó fajdbogyó olajokat valamint frakcionált kókuszolajat tartalmaz.

Ha érdekel az aromaterápia, olvass még

Még több

Beauty