Rövid hajat vágatni a '90-es évek óta nem volt olyan menő, mint most: Zendaya, Palvin Barbi, Hailey Bieber, sőt, még az extra hosszú hajzuhatagáról híres Kim Kardashian is kipróbálta az elmúlt fél évben a rövid frizurát. Ezek után nem meglepő, hogy az idei évben fénysebességgel kezdtek el terjedni a szuper rövid frizuk, amiknek egyre több világsztár szavat lehetőséget. Bemutatjuk az idei év legkülönlegesebb és legmenőbb frizura trendjeit, amikkel tényleg minden rövid hajú csajszi szemet most...

Francia bob

Legyen egyenes, hullámos vagy göndör hajad, a francia bob szinte kivétel nélkül mindenkinek jól áll. Állig érő fazonjával igazi klasszikusnak számít a rövid frizurák között, franciának pedig azért nevezik, mert eredetileg a francia nők honosították meg, és tették divattá ezt a frizut a '90-es évek elején. Florence Pugh már vagy egy éve ezt a hosszt hordja, nem növeszti meg a haját, sőt: minden egyes megjelenésével egyre menőbb frizurákkal kápráztat el bennünket!

Getty Images/Daniele Venturelli
Getty Images/Daniele Venturelli

90s lob

A francia bob és a 90s lob között az a különbség, hogy ez utóbbi valamivel hosszabb, már-már félhosszú, vállig érő frizura, aminek védjegye a '90-es években nagyon trendinek számító választék középen, amit oldalról egy-egy hajtincs keretez. Ez a frizura most hihetetlenül trendi: a kontyba fogott változatot például már Kim Kardashian és Kendall Jenner is hordta, most pedig a rövid verzión van a sor! A képen Elsa Hosk topmodell viseli egy arany színű hajpánttal, amivel a Gossip Girl Blair Waldorfját is megidézhetné.

Getty Images/Pierre Suu 
Getty Images/Pierre Suu 

Lépcsőzetes shortie

Jenna Ortega, a Wednesday sztárja gondolt egyet és pár héttel ezelőtt levágatta a derékig érő, ébenfekete haját! Most egy vöröses altónusú, barna lépcsőzetes shortie-val menőzik, ami igazából úgy néz ki, mint Jennifer Lopet pillangóvágása, rövidebb kivitelben. A frizura megvalósítása részletes és aprólékos művelet, mert egyszerre több különböző rétegben kell vágni a hajat, ezért inkább bízd profi fodrászra! 

Getty Images/Frazer Harrison
Getty Images/Frazer Harrison

Beszárított félhosszú

A beszárított félhosszút azoknak ajánljuk, akik már egy ideje szemeznek a rövid frizurákkal, mégsem tudják rászánni magukat a hajvágásra. Ez a félhosszú fazon tökéletes átmenetet képez a két hossz között, egy jó körkefével pedig pillanatok alatt beszárítható úgy, ahogyan Lily James viselte a 2023-as Golden Globe-díjátadón. Ha pedig ennél rövidebbre vágysz, bármikor kipróbálhatod a francia bobot...

Getty Images/Amy Sussman
Getty Images/Amy Sussman 

A pixie

A pixie egy drámai, erőteljes hajvágás, ami hátul rövid, elöl és a hajtetőn pedig valamivel hosszabb, pár centiméteres frufruval. Először Audrey Hepburn viselte az '50-es években, aztán Halle Berry tette ikonikussá az egyik James Bond-filmben. Azóta egy halom sztár viselte ezt a fazont: köztük  Zoë Kravitz-ot, akinek annyira kiemeli különleges arcvonásait ez a frizura, hogy ma már el sem tudnánk őt nélküle képzelni.

Getty Images/Momodu Mansaray 
Getty Images/Momodu Mansaray 

Via