A készülődés utáni parfümözés olyan, mint a hab a tortán: nem szükséges, de sokat dob a megjelenésen és az önbizalmon, főleg, ha a kedvenced ről van szó. De, mint ahogyan azt a legtöbb illatrajongó biztosan tudja: a kevesebb több, ha a parfüm használatáról van szó. A szakértők most el is árulták azt a pár testrészt, ahová semmi esetre se fújj parfümöt, ha jót akarsz magadnak, mert csak baj lesz belőle!

Szem

A legfontosabb testrész, ahová soha ne fújj parfümöt: a szem! A parfüm nem való sem a szemre, sem a szemkörnyékre: súlyos allergiás reakciót válthatnak ki az összetevők ha azok a szem nyálkahártyáját érik. Ha mégis ezt tapasztalatod magadon, azonnal mosd ki a szemedet langyos vízzel és jól pislogj ki mindent belőle! Amennyiben a mosás után fáj, ég, egyre csak vörösödnek a szemeid, irány az ambulancia és a legközelebbi szemorvos! 

Haj

Léteznek olyan hajsprayk, amik a hajat illatosítják, de a klasszikus EdP és EdT parfümök nem erre valók. A kutatások szerint az alkoholalapú parfümök hihetetlenül kiszárítják és károstják a hajat, ezért ha lehet, inkább ne fújj a hajkoronádra a kedvencedből.

Cosmo-tipp: Ha erről a szokásodról mégsem tudsz lemondani, akkor fújj pár cseppet a hajkefédre és fésüld át vele a hajadat! 

Kéz

A csuklóra való parfüm fújás nagyon népszerű, ám ha a kezed vagy a kézfejed többi részére is csepegtetsz a kedvenc illatodból, az alkoholtartalmú parfüm könnyen kiszáríthatja a bőröd. Arról nem is beszélve, hogy ha az ujjaidra kerül az illatból, akár véletlenségből is beledörzsölheted a parfümöt a szemedbe, ami a már korábban említett irritációkhoz vezethet. 

Hónalj

A kellemetlen izzadságszagot sokan a parfümök fújásával próbálják elnyomni, de jobban jársz, ha inkább alkoholmentes izzadásgátló sprayt vagy gélt használt. Az izzadság és a parfüm keveredése égő érzést válthat ki, ami kipirosodást, viszketést eredményezhet.

Nemi szervek

Akármilyen jól is hangzik, a  combok közé nem jó ötlet parfümöt fújni: a parfüm ugyanis itt is irritációt, viszketést, kipirosodást és más gyulladásos folyamatokat idézhet elő a vaginán, ami cseppet sem kellemes.

Hová fújd a parfümöt helyettük? 

Az illatszakértők szerint a parfümöt a test pulzuspontjaira (így a csukló belsejére, a fülcimpa alá, a nyak külső részeire, a mellkasra, a térdhajlat mögé)  érdemes a leginkább fújni, mert ezeken a helyeken érződik a legtovább az illatuk!

Via