Ha azt gondolod, hogy a tökéletes haj elérése csak mítosz, akkor tévedsz. Neked is lehet álomszép a frizurád, ám ahhoz, hogy ezt elérd néhány alapszabályt be kell tartanod. A hajad, csak úgy mint a tested bármely pontja, ápolást és törődést igényel, éppen ezért egyáltalán nem mindegy, milyen termékeket használsz például hajsmosásnál. Viszont nyugi, segítünk, most mutatunk 6 olyan tippet, amit, ha bevetsz, neked is mindig tökéletes lesz a hajad. 

Kerüld a hőformázást 

Nyilván nem arról van szó, hogy soha egyetlen egyszer sem vasalhatod ki a hajad, ám nem mindegy, hogy miként teszed mindezt. Érdemes lehet gőzőlős hajformázót választanod, ezek ugyanis már sokkal kíméletesebbek, mint hagyományos elődjeik. Továbbá lényeges, hogy ha hővel kezeled a hajad, akkor előtte alkalmazz hővédőt, ezzel ugyanis elkerülheted, hogy a tincseid durván sérüljenek. 

A selyem bevetése 

Ha van rá lehetőséged, akkor legalábba párnahuzatod cseréld le selyemre. A selyem sima textúrája ugyanis nem érdesíti fel a haj kutikuláját miközben alszol, így reggel sima, gubanc mentes fürtökkel ébredhetsz fel. 

Termékhűség

Elterjedt tévhit, hogy a hajápoló termékek cseréje egészségesebbé teszi a hajat, mert így nincs lehetősége alkalmazkodni és megszokni egyetlen terméket sem. Nos, a szakértők szerint ez butaság, ezzel szemben azt javasolják, hogy mindenki próbálja meg megtalálni a saját hajához legjobban passzoló hajápoló terméket. Lehetőség szerint válasszunk professzionális termékeket, a drogériásakkal ellentétben. Ha pedig megtaláltad a tökéletes kombinációt, akkor inkább ne engedd el! 

Megfelelő ételek 

Klisének tűnhet, de az igazság az, hogy a hajad állapotát nagyban befolyásolja, hogy milyen ételeket fogyasztasz. Az, hogy mit eszel óriási szerepet játszik a haj fényességében és növekedésében is. Érdemes vasban, cinkben és omega-3 zsírsavakban gazdag élelmiszereket választani, ezek ugyanis elősegítik a hajhagymák növekedését. 

A vitaminok 

A megfelelő vitaminbevitel gyakorlatilag ugyanolyan fontos, mint a kiegyensúlyozott és tápanyagokban gazdag étkezés. Ma már a piacon számos hajerősítő vitamint lehet kapni, ha azonban a megfelelő terméket keresed, akkor érdemes lehet egy kombinált verziót választani. Ha ugyanis a hajad hajlamos a töredezésre, akkor nagy eséllyel a körmeid is, valamint a bőröd is valószínűleg sokszor hámlik. Keress kifejezetten olyan vitaminkészítményt, ami a bőr, a haj és a körmök egészsgéért felel és iktasd be a napi rutinodba. 

A rendszeres hajvágás 

Tudjuk, hogy ez sokak szerint az ördögtől való, pedig a rendszeres hajvágás csodákra képes. A szakértők is egyetértenek abban, hogy hat-nyolc hetente érdemes vágatni, így ugyanis megakadályozható, hogy a hajvégek megtörjenek. Ha pedig a haj töredezni kezd, azt bizony nem lehet megjavítani, éppen ezért, ha meg akarod előzni mindezt, akkor vágass! 

(via)