Vitathatatlanul ez az egyik legmenőbb retro darab a hajcsat vagy hajcsipesz, ami egy sima jógaórán vagy az esti randidon is a legjobb barátod.

A hajcsat megmenti a napod, ha kihagytál egy mosást, ha az arcodba lóg a loboncod vagy csak egyszerűen meguntad a szimpla lófarkat és beújítanál. A stílus a '90-es éveket idézi, de minőségre sokat fejlődtek ezek a praktikus darabok, ráadásul az áruk is jóval barátibb lett. Most összegyűjtöttük neked, hogyan tudod kiaknázni a hajcsatban rejlő millió lehetőséget! Mind a millió lehetőséget azért nem mutatjuk, de ötöt igen – inspirációnak.


1. Egyszerű és nagyszerű

Ha az egész hajad a kezedbe fogod, és egy irányba csavarod, akkor egyszerűen tudsz függőleges kontyot készíteni, aminek rögzítésére nincs alkalmasabb eszköz, mint egy szolid (vagy vadabb) hajcsat. 

2. Hosszú hajra

A hosszú haj önmagában is gyönyörű, de egy hajcsat gyors és egyszerű módja annak, hogy minimális erőfeszítéssel némi lendületet adjunk a frizuránknak. Annyit kell csupán tenned, hogy kiválasztasz mindkét oldalról két vastagabb tincset, és hátul rögzíted őket. A végeredmény magáért beszél!

3. Ariel, te vagy az?

Ez a visszafogott arany darab olyan hatást kölcsönöz viselőjének, mintha most lépett volna ki A kis hishableány című meséből Arielként! Ha egy hajsütővas segítségével laza, hullámos tincseket csinálsz, ezzel a csattal könnyedén odarögzítheted a hajad felső részét.

4. Pillangó

Ezzel a darabbal szuper kontyos frizurát készíthetünk: oszd két részre a hajad, majd a felső részét csavard fel egy félkontyba. Ha laza hatást akarsz elérni, pár tincset tekerj a konty köré, majd húzogass ki néhány szálat! 

5. Dupla 

Miért csak egy hajcsatot használnál egyszerre, ha egyből megmutathatsz a világnak kettőt is? Ez a teknőspáncél mintás csat garantálta feldob minden hajtípus!

Via