Nem árulunk zsákbamacskát: ha szeretsz napozni, nagy rá az esély, hogy már tündökölt ilyen napcsókolta árnyalatban a hajad, hiszen a nyáron mindenkinek világosodik itt-ott a haja. Ha azonban nincs esélyed rá, hogy órákat tölts napozással vagy esetleg nem akarsz egészen nyár végéig várni, hogy ilyen legyen a frizurád, akkor a Babylights technikát neked találták ki!

A kifejezés igazából csak arra utal, hogy ez a visszafogott melír visszaadja a hajkoronádnak a gyerekkori természetességét. Annyira finoman, észrevétlenül olvad be a haj többi részébe, hogy szinte észre sem lehet venni – az arc és a fej egészét viszont olyan szépen keretezik a pár árnyalattal világosabb tincsek, hogy az egész napcsókolta hatást nyújt.

Balayage vs. Babylights

Ez a technika egy kicsit visszafogottabb, mint a sávos melír, kevésbé feltűnő, mint a balayage és mindazok ellenére, hogy a haj világosításáról van szó, az árnyalatok keveredésével ezzel a baby melírral mégis úgy tűnik, mintha több, dúsabb és ragyogóbb lenne a haj. Azt pedig ki ne akarná? 
A baby melír ugyanis tipikusan az a haj, amire azt mondják a barátnőid „hmm, mintha csináltál volna valamit a hajaddal, de nem tudom megmondani, hogy mit” – ami a legnagyobb bók!

Szuper hír az is, hogy a baby melírt más szőke árnyalatokkal ellentétben, nem kell 3-4 hetente karbantartani, mert szinte észrevétlenül nőnek le. Csupán arra kell figyelni, hogy a fodrászod tényleg a lehető legtermészetesebb árnyalatot keverje ki, és ne sávosan színezze be az egész hajadat (mint ahogyan a ’90-es években az nagy divat volt), hanem szépen, egybeolvasztva a természetes hajszíneddel. Ez viszont már nem a te dolgod: ha jó a fodrászod, akkor ez nem kihívás neki és seperc alatt meg tudja valósítani a kívánságod!

DIY TRÜKKÖK

Ha mégis tenni akarnál valamit a gyönyörű kis baby melírokért, akkor a szőkítő samponokat és kondicionálókat, valamint a lila színű kis professzionális hajszérumokat ajánljuk, melyek iránt az a legjobb, ha a saját fodrászodtól érdeklődsz, hiszen ő személyre szabott tanácsokat tud mondani neked.

A SZŐKÉN TÚL

Mielőtt azonban azt hinnéd, hogy csak a természetes szőkék próbálhatják ki ezt a technikát, el kell árulnunk, hogy szinte minden hajszínen jól mutat ez a melír, talán csak a vörös és a fekete hajzuhatagon látszik a legkevésbé.  Ha azonban a szőke, a világosbarna vagy a sötétbarna bármelyik árnyalata a természetes hajszíned, akkor mindenképpen próbáld ki, mert tapasztalatunk szerint mindenki szebb és ragyogóbb lesz tőle a nyáron! 

Via