A TikTokon elterjedt bőrböjt arról szól, hogy szünetet tartasz a bőrápoló termékek használatában, és időt adsz a bőrödnek a pihenésre és az egyensúly helyreállítására.  De vajon tényleg csodákra képes?

Ha minden nap használsz hidratálót, a bőröd ellustul, és nem termel természetes olajokat, hiszen a hidratálókrémek elvégzik a bőr természetes feladatait –  az új trend arra lenne hivatott, hogy ezt a folyamatot visszafordítsa. 

A PopSugar újságírója, Renee Rodriguez úgy döntött, belevág az új TikTok-őrültbe és kipróbálja a böjt intenzívebb változatát, ahol a vízen és naptejen kívül minden sminket és bőrápoló terméket mellőz egy héten át. 

Kísérlet  

A bőrböjt kezdeti szakasza még simán ment, de utána fordulatot vettek a dolgok. A második nap Renee csak naptejet használt, de az esti arcmosásnál csalódnia kellett: a naptej egy „durva” réteget hagyott az arcán, ezért úgy érezte, a víz önmagában nem tisztítja meg a bőrét. 

Az ötödik napon száraz bőrrel, kicserepesedett ajkakkal ébredt, és egész nap azon járt az esze, hogyan trükközhetne: ha bekeni a barátja száját ajakápolóval, és megcsókolja, az vajon csalásnak számít?! Végül nagy nehezen, de átvészelte ezt a napot is.

A hatodik és hetedik napra Renee bőre már nem üvöltött a szárazságtól, csak az orra körül és az ajkain volt észrevehető némi kirepedezés. Bár még ezt is kicsit kellemetlennek írta le, már képes volt átvészelni a napot és elvégezni a munkát anélkül, hogy minden második percben a hidratáló krémről és az ajakápolóról fantáziált volna.

Tapasztalatok

Renee beszámolója szerint a bőrböjt nem sokat javított a bőre állapotán, ennek ellenére lehet, hogy a jövőben ad neki még egy esélyt. 

Ha kedved támadt kísérletezni, de nem kezdenél bele egy drasztikus böjtbe, kipróbálhatod a lightosabb verziót, ahol nem iktatod ki teljesen a rutinodból a kenceficéket, csak csökkented a mennyiséget vagy a gyakoriságot. 

Via