Mutatjuk is, hogyan borotválkozz úgy, hogy elkerüld a bőröd irritációját! A borotva

Dobd ki azokat az ezeréves borotvákat, amik a fürdőszobapulton hevernek, és cseréld le őket tiszta és éles borotvákra. Ezzel nem csak a szőrbenövés kockázatát csökkentheted, de a borotválozás is hatékonyabb lesz, a  bőröd  pedig sokkal simább. 

Használj habot!

A borotvahab vagy zselé kihagyása a hónaljszőrzet vagy bármilyen testszőrzet eltávolításakor hatalmas hiba. Ha nincs kéznél borotvahab, mindig kenhetsz a bőrödre egy kis krémet, hogy segítsd a penge sima siklását.

Hidratálj!

Hidd el nekünk, amikor azt mondjuk, hogy a száraz bőrből még soha semmi jó nem származott. Szőrtelenítés után fontos, hogy ne hidratálót használj, hanem próbáld ki inkább az aloe vera kivonatot tartalmazó termékeket, hogy megnyugtasd a területet és megelőzd az irritációt.

Válts másra!

Ha a benőtt szőrszálak és a kipirosodott bőr állandóvá válnak, lehet, hogy itt az ideje valami más  szőrtelenítési  módszernek. A szőrtelenítő krémek vagy az elektromos szőrtelenítőgépek a borotva alternatívái lehetnek, és ezeknél jelentősen kisebb az esély az irritációra is. 

Via