A Botticelli-hajvágás eredménye egy fiatalos, szabadságot és nyugalmat árasztó, szupertrendi frizura. Lényege a nagyon hosszú, „bolyhos”, kissé hullámos és természetesnek ható hajviselet. Ezt neked is muszáj kipróbálnod! 

A frizurát Sandro Botticelli reneszánsz festő ihlette, gondoljunk csak a Vénusz születésére, és az istennő mesés, földig érő hajzuhatagára. 

@Shutterstock

A trend a sztárok körében is népszerű lett, és olyan dívák kattantak rá, mint Rihanna, Megan Fox vagy épp Gigi Hadid.

Így csináld! 

Mielőtt felkeresnél egy szalont, érdemes néhány referenciafotót magaddal vinned. Ha egy laza trimmelésre mész, kérd meg a fodrászodat, hogy hagyja a lehető leghosszabra a hajad, megőrizve annak természetes esését. 

természetes hullámok eléréséhez használhatsz hajsütővasat, vagy vesd be az ősrégi trükköt: válaszd két oldalra a hajad, fond be egy éjszakára, rögzítsd egy laza hajgumival és reggelre csodás végeredményre fogsz ébredni! 

Nemcsak hosszú hajra!

Bár az eredeti Botticelli frizura a haj hosszúságára helyezi a hangsúlyt, rövid hajúként sem kell búsulnod! Ha beleszerettél a trendbe, de nem illik a rövid frizurádhoz, akkor a Botticelli bubihaj pont neked való, figyelmeztet a Popsugar! 

Nem utolsó szempont az időjárás sem: a forró nyári napokon praktikus viselet tud lenni a rövidebb változat, ami kevésbé melegít, és amit tuti a strandra találtak ki!

Via, via