Hosszú, ovális alakú fogaid vannak? Vagy talán kis, kerek fogaid, amik között kisebb-nagyobb rés is van? A szakértők szerint egyáltalán nem mindegy, ugyanis a kutatások alapján közvetlen összefüggés van a fogak formája és az alapvető személyiségjegyek között. Mutatjuk is, mi mindent árulnak el rólad a fogaid!

Négyszögletes, enyhén rendezetlen fogak

A szakértők szerint azok az emberek, akiknek a fogai négyszögletes alakúak (tehát a szélük-hosszuk már-már egyezik), rendkívül praktikus és gyakorlatias gondolkozással rendelkeznek, akik a logikus énjükre támaszkodnak, ha döntéshozatalra kerülne a sor. Sokan érzéketlennek tartják őket, pedig mindenre van válaszuk és magyarázatuk, amiknek szeretnek hangot is adni. Negatívumuk talán azt lehet, hogy nehezen tudják elengedi magukat és keveset élvezik az életet.

Ovális, tökéletesen sorban álló fogak

Azok az emberek, akik mindenféle fogászati beavatkozás (porcelánhéj, korona, fogszabályzás stb.) nélkül születnek tökéletes mosollyal, a szakértők szerint rendkívül magabiztos, álmodozó és kreatív emberek, akiket mindenki szeret. Nagyon szeretik a divatot, a külsejükkel is sokat foglalkoznak, ezért nagy rá az esély, hogy popsztárok, színészek vagy modellek legyenek. Negatívumuk az állandó pozitív visszajelzésre való igény, ami nélkül boldogtalannak érzik magukat. 

Háromszög alakú fogak, fogközi résekkel

Felmérések igazolják, hogy azok az emberek, akik kisebb-nagyobb fogközi résekkel rendelkeznek, nagyon dinamikus, lázadó, kalandvágyó személyiségek, akik nem szeretik, ha mások dirigálnak nekik. Szabad szellemű egyéniségek, ezért ritkán vállalnak irodai munkát, inkább vállalkozóként vagy feltalálóként érvényesülnek a mindennapokban. Természetüknél fogva nehezen illeszkednek be a társadalom bizonyos rétegei közé, sokan furcsán néznek rájuk, ezért kevés emberben bíznak meg igazán.

Téglalap alakú, hosszúkás fogak

A téglalap alakú, enyhén hosszúkás alakú fogakkal rendelkező emberek a szakértők szerint rendkívül okos és intelligens emberek, akiknek remek felismerő-képességük, a figyelmük, a memóriájuk és a reakcióidejük. Általában ügyvédként, jogászként, bíróként és tűzoltóként, valamint rendőrként és katonaként találják meg a számításaikat. Remekül tudják kontrollálni az érzelmeiket, igazi diplomatikus személyiségek, ezért sokan kérnek tőlük tanácsokat. Negatívumuk, hogy túl sokszor döntenek az eszükkel a szívük helyett. 

Via