A Kérastase Fusio-Dose kezelésének lényege, hogy egy koncentrátum és egy booster segítségével olyan komplex kényeztetést ad a hajadnak, ami valóban hatékonyan szünteti meg annak szerkezeti és esztétikai problémáit. A Kérastase szalonokban kérhető szupergyors szolgáltatás egy rövid konzultáció után mindössze 5 percet vesz igénybe. Ladoniczki Márta Kérastase trénerrel és Galambos Fanni Kérastase fodrásszal beszéltünk a Fusio-Dose titkáról. 

Mik a leggyakoribb hajproblémák, amikkel érkeznek a vendégek?

Ladoniczki Márta: A Fusio-Dose kezelést mindig megelőzi egy személyes konzultáció, amikor a vendég megosztja igényeit és problémáit a hajával kapcsolatban, a fodrász pedig megvizsgálja a fejbőrét és a hajszerkezetét. A diagnózis során a szakember megállapít egy elsődleges igényt, ami a haj legnagyobb szükségletét jelenti, majd a vendég kívánsága alapján meghatározzák a másodlagos igényt.

Előbbi esetében nagyon gyakori a szerkezetében sérült haj, de a hajszárazság is a nők nagy részét érinti Magyarországon. Sokszor találkozunk a szalonban festett, megviselt hajszerkezettel, valamint a töredezés és meggyengült hajszálak is napi szintű problémák.

A másodlagos igényeknél a vendég kívánságát helyezzük előtérbe, azokra a problémákra, igényekre helyezzük a hangsúlyt, amelyet a konzultáció első részében, a beszélgetés során a vendég megfogalmaz. Ilyen például, hogy fényesebb, puhább, könnyebben kezelhető, fésülhető hajra vágynak, vagy a szöszösödést szeretnék csökkenteni, esetleg hamvasabb hajszínt álmodtak meg.

Több, mint 10 éve létezik a Fusio-Dose, de nemrég megújult. Mik az újdonságok, amiket bevezettetek?

L.M: A Fusio-Dose kezelés népszerűsége évről évre nő, egyre több hölgy veszi rendszeresen igénybe az expressz 5 perces rituálét szalonlátogatásuk során. 10 év töretlen sikert követően a Kérastase szerette volna meglepni vendégeit és partnereit egy tovább fejlesztett, még hatékonyabb kezeléssel. A Fusio-Dose megújulás elsősorban összetételbeli fejlesztést, hatóanyag koncentráció növelést, valamint egy nagyon modern, elegáns, mégis figyelemfelhívó és kommunikatív csomagolást jelent. A két lépés elemeit, a Concentré-t és a Booster-t a bőrápolás ihlette, ezért olyan aktív kozmetikai hatóanyagokat alkalmaztunk, amelyek nem csak a bőr, hanem a haj szerkezetére is jótékony hatással vannak. Termékeink esetében feltűnően, jól olvashatón kiemeltük ezeket a hatóanyagokat, így a fodrásznak is könnyű dolga van a kommunikáció során, valamint a vendégek is egyszerűen felismerhetik ezeket a népszerű kifejezéseket. Kiemelten figyeltünk az érzéki élményekre is, hiszen minden Concentré esetében az adott termékcsalád illatjegyeit alkalmaztuk. A megújult termékek magasabb koncentrációban tartalmazzák a hatóanyagokat – így erejük még erősebb lett, mint eddig. Kiemelten fontos számunkra a környezetvédelem is, ezért a Concentré-k és Booster-ek 100%-ban újrahasznosított PET csomagolásban érkeznek a fodrász szalonokba.

Mik ezek a szuper összevetők és milyen hatásért felelnek?

L.M: A bőrápolás által inspirált összetevők a hölgyek számára ismertek lehetnek kozmetikai termékekből, vagy akár a médiából, hiszen az utóbbi évek trendje az aktív hatóanyagok kiemelése lett. Nagyon sok márka esetében láthatjuk, hogy nem fantázia névvel, hanem a hatóanyag nevével vezetnek be újdonságokat. Nem véletlen, hiszen a Covid ideje alatt egyre tudatosabb bőrápolók lettünk és nyitottabbak, jártasabbak vagyunk ezen ismeretekben. A Fusio-Dose Contenctré termékei a legnépszerűbb termékcsaládok hatóanyagait tartalmazzák kiemelten magas koncentrátumban.

Szőke, szőkített haj esetén a hialuronsav egy nagyon hatékony összetevő, hiszen a hialuronsav a kategóriájában a legerősebb nedvesítő szer, ami extra táplálást és hidratálást ad az igénybe vett, meggyengült szőkített hajnak. Szintén kiemelt hatóanyag az E-vitamin, amely megerősíti a szőkített hajat.

A Nutritive termékcsalád esetében a niacinamiddal tudjuk növelni a haj vitalitását és megerősíteni a hajszálakat. Ennek köszönhetően a száraz haj újra életre kel és visszanyeri fényét és puhaságát. A kamiéliaolaj erejével pedig még mélyebben tudjuk táplálni a hajszálakat.

A kollagén, mint kifejezés egy hihetetlenül népszerű fogalom, azonban nem csak az arcbőr, hanem a fejbőr és hajszerkezet esetében is jelentős szerepe van. Hajhullás, valamint hajtöredezés esetében a kollagén peptidek segítségével csökkenthető a hajhullás mértéke, valamint segít megerősíteni és teltebbé tenni a hajrostokat.

Talán kicsit ritkábban hallott fogalom a ceramid, aminek kiemelt szerepe van a szerkezetében sérült haj regenerálásában. Ilyen esetekben már nem csak szárazságról, felszíni apróbb sérülésekről beszélhetünk, hanem valamilyen erősebb hatás, akár szőkítés, akár túl erős hőhatás következtében a haj belső szerkezete sérül és veszít protein tartalmából. A Fusio-Dose kezeléssel proteint és ceramidot is tudunk bejuttatni a haj belső szerkezetébe, ezzel mélyen regenerálva és helyreállítva azt.

Festett haj esetén kiemelten fontos, hogy odafigyeljünk a haj szerkezetének megóvására, hiszen a kémia folyamatok negatív hatással lehetnek a hajra. Ilyenkor az aminosav és a tejsav erejéhez tudunk nyúlni, amelyek segítenek megóvni a hajat a külső hatásoktól, tartósabbá teszik a festett hajszínt, illetve a hajszál belső részében feltöltik a haj szerkezetét, így megóvják azt a komolyabb károsodástól, továbbá segítenek helyreállítani a hajrostokat a festést követően.

Hullámos és göndör haj kezelésében is kiemelkedő eredményeket tudunk elérni a Curl Manifesto termékcsalád glicerin tartalmú koncentrátumával. Ez az értékes hatóanyag visszahidratálja a haj szerkezetét, ezzel csökkentve a haj szöszösségét, matt állapotát és száraz érzetét.

A szöszös haj nem csak a göndör hajú vendégeket érinti, a nehezen kezelhető, rebellis haj is rosszul reagál a páratartalomra. Ilyenkor a haj könnyebben gubancolódik, szöszössé válik. Polipeptid hatóanyaggal könnyen kezelhetők ezek a tünetek, és egyfajta védőréteget képez a hajszálak felszínén, amivel képes taszítani a párát.

Ezeknek a fantasztikus hatóanyagoknak köszönhetően teljesen személyre szabható a Fusio-Dose kezelés, hiszen minden Concentré párosítható bármely Boosterrel. Ez a koktél nanotechnológiának köszönhetően a 100x kisebb molekulák a haj legbelső rétegébe, a kortexbe jutnak, ahol a bennük lévő pozitív töltések megtalálják a haj negatív töltésű, azaz sérült területeit. Ennek hatására a haj szerkezete már egyetlen kezelés után látványosan erősebb és szebb lesz. A hatása több mosáson keresztül érzékelhető, rendszeres használat mellett pedig elérhető a teljesen egészséges és ragyogó hajhossz.


Milyen nehézségek merülhetnek fel a kezelés során?

Galambos Fanni: Szerencsére a kezelés nem jár semmilyen nehézséggel, hiszen egy pontos konzultáció és diagnózis után nagyon könnyen ki tudjuk választani, hogy melyik Booster és Concentré lesz a tökéletes párosítás vendégünk hajának igényeire. A felvitel nagyon könnyű, és 5 perces expressz kezelésként nagyon gyorsan tudunk látványos javulást elérni a haj szerkezetében. Mivel 35 féle kombinációt tudunk létrehozni, így teljesen személyre szabottá tehető a kezelés. Szakemberként és vendégként sem kell tartani semmilyen nehézségtől.

Mik a visszajelzések a vendégektől?

G.F: Vendégeink a kezelést követően még több mosáson keresztül is érzik és látják, hogy hajuk mennyivel szebb. Nagyon szeretik, hogy otthon sokkal könnyebb a hajszárítás, formázás, fésülés, valamint a fantasztikus kényeztető luxus illat is sokáig a hajukban marad. A Fusio-Dose kezelésre igaz, hogy szerelem első látásra. Azok a vendégeink, akik egyszer kipróbálják a kezelést, rendszeres használói lesznek, és minden szalon látogatás során kérik, mint kiegészítő szalonszolgálatás. De nem csak a vendéget, mi is imádjuk, hiszen egy nagyon innovatív kezelésről van szó, ahol az eredmény önmagáért beszél, ragyogó, élettel teli, egészséges megjelenése lesz a hajnak és egy azonnali gyors megoldást tudunk nyújtani a hölgyeknek!

Milyen sűrűn érdemes menni Fusio-Dose kezelésre? 

G.F: A kezelés alkalmazásának sűrűségénél is a személyre szabottság hívei vagyunk. A gyakoriság minden esetben a haj minőségétől, állapotától függ. Általánosságban 3-4 hetente szoktak járni a hölgyek, beépítve a rendszer festési, árnyalási, vágási kezelésekbe. Amennyiben sérültebb a haj szerkezete lehet 1-2 hetente is ismételni a kezelést. A gyakoriságot befolyásolja az is, hogy ki hányszor mos hajat egy héten. Egyik szuper tulajdonsága a Fusio-Dose kezelésnek, hogy a nanotechnológiával lekicsinyített molekulák nem tudják elnehezíteni még a vékonyszálú hajat sem – ennek köszönhetően a gyakoribb használat sem fog gondot okozni.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésed és te is szeretnéd kipróbálni a Fusio-Dose szolgáltatást, keresd a hozzád  legközelebb eső Kérastase szalonban.