Az eukaliptuszt általában csak akkor használjuk, ha úgy érezzük, hogy megfáztunk, de ez a növény sokkal több, mint a szezonális betegségek ősi gyógymódja.

a TIKTOK kapta fel az összetevőt 

A TikTok figyelmes beautygurui által felfedezett eukaliptusz, kiváló kozmetikai tulajdonságokkal rendelkezik, amely felhasználható a bőr és a haj javítására, valamint a cellulitisz hatékony ellensége.

Az Ausztráliában őshonos és a keleti országokban elterjedt eukaliptusz gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő és antibakteriális hatású: más szóval, ideális illóolaj a szépségápolási rutinodba. Különösen, ha a cél a korpásodás elleni küzdelem, vagy a zsíros tincsek enyhítése.

Az eukaliptusz illóolaj kiválóan gátolja a faggyútermelést. Éppen ezért ez az összetevő tökéletes ellenségnek bizonyul zsíros korpásodás esetén: az eredmény tisztább és ragyogóbb fejbőr, amelyet már nem fojt meg a korpásodás.

így használd 

Ha szeretnéd kihasználni az előnyeit, egyszerűen csak adj néhány csepp illóolajat a samponhoz, vagy készíts házi sampont lenmagolajjal és aloéval együtt. 

A testen is eredményesen bevethető,  az eukaliptusz valódi narancsbőr elleni kezelésként hat. Ugyan összetevőként mindenhol érdemes keresni, de nem szabad tisztán a bőrön használni: mint minden illóolaj, ez is okozhat kellemetlen bőrreakciókat.