A keratinos kezelés egy jól bevált módszer, aminek hónapokon át érezheted a hatását a hajadon

Mi az a keratinos kezelés? 

A keratin fehérje, amely segít megerősíteni a hajat, hogy megakadályozza a töredezést, a hőkárosodást és a göndörödést, emellett létfontosságú az erős és egészséges haj fenntartásához. A keratinos kezelés pedig egy félig tartós hajegyenesítő, ami tökéletesen kisimítja és fényessé teszi a hajad.

Hogyan működik?

A kezelés néhány órát vesz igénybe, de ez a haj hosszától és típusától függően változik. A fodrász először megmossa a hajad, majd az anyagot a nedves fejbőrre viszi fel, ahol ezután körülbelül 30 percig rajta is hagyja. A kezelésnél nemcsak keratint használnak, hanem egy formaldehidszármazékot vagy (a sokkal biztonságosabb) glikolsavat tartalmazó oldatot dolgoznak át a hajon. Az oldatot ezután hajszárítóval megszárítják, majd hajvasalóval lezárják, és az eredmény háromtól hat hónapig tarthat.

Érdemes a kezelés után ügyelned arra, hogy három napig ne nedvesítsd be a hajad, és éjszakára tekerd be egy selyem- vagy szaténsálba, hogy magában tartsa a nedvességet.

milyen hajtípuson alkalmazható?

Andrew Fitzsimons sztárfodrász szerint a kezelések a legtöbb hajtípuson jól működnek, és mindenkinek ajánlja, aki szeretné csökkenteni a göndörödést, növelni a fényt, vagy lemondani a rendszeres hajszárításról vagy hajegyenesítésről.

A keratin segít fényt adni, csökkenti a göndörödést, és ez segíthet abban, hogy a szálak hosszabbnak és erősebbnek tűnjenek

– mondta.

A szakértők szerint különösen a göndör haj esetében látványos a változás, hiszen teljesen kisimítja a göndörséget és több fényt is ad.

A göndör haj kevésbé veri vissza a fényt, mint az egyenes haj, így a keratinos kezelés után több fényt fogsz észrevenni

– tette hozzá a fodrász. 

Via