A rossz módszertől nemcsak lassabban fog nőni a hajad, de kellemetlen következményekkel is számolhatsz. 

Így csináld!

Hajmosásnál általában ugyanazokat a lépéseket és a bevált rutint követjük, de a szakértők szerint valójában nem csak az számít, mivel mosod meg a hajkoronád, hanem az is, hogy hogyan. 

A fodrászok azt tanácsolják, hogy ha lehet, fejjel lefelé moss hajat. Bár nem biztos, hogy annyira kényelmes, de meghálálja a törődést: sokkal hatékonyabb módszer a faggyú eltávolításában és a fejbőr alapos tisztításában.

A tarkó az a terület, amelyről az emberek általában megfeledkeznek. Hajlamosak a felső részre összpontosítani, de a hajunk nagy része a fejünk hátsó részén van

– mondta el Aaron Barry haj- és sminkmester, és hozzátette: a fejbőr gyorsan eltömődhet a mosáshoz használt termékekkel, ami irritációhoz, viszketéshez, és lassú  hajnövekedéshez  vezethet.

Ezért moss fejjel lefelé hajat!

Ha fejjel lefele mosol hajat, sokkal nagyobb hangsúlyt tudsz fektetni a fejbőrödre. Ez a módszer serkenti a véráramlást, így nemcsak sokkal alaposabban tisztítja meg a hajad, de csodás loknikra is számíthatsz, hiszen növeli a volument, és elősegíti a növekedést is. 🤩

via GIPHY

Via