Mindenki vágyik a tökéletes hajkoronára, ám csak nagyon kevesen születnek olyan genetikai lottóval, amihez az álomszerű haj is hozzátartozik. Nem csoda, hogy ezért egyre-másra adnak ki a márkák hajnövekedést serkentő és  dúsító hatást ígérő samponokat, balzsamokat, valamint hajolajokat, pedig a hozzáértők szerint jobb lenne, ha kevesebb terméket használnánk a hajunkra. A következő 3 hajápolási szer ugyanis hihetetlen mértékben és visszafordíthatatlanul károsítja a hajszálakat — legalábbis a szakértő fodrászok szerint!

Szárazsampon

A szárazsamponok szuper kis találmányok, hiszen a segítségükkel napokkal nyújtható kis a fránya hajmosás — gondolnád te. A hajszobrászok viszont óva intenek a rendszeres használatától, mert ez a por állagú készítmény kiszívja a hajban található olajokat, ami miatt tördezett, fénytelen, fakó és csúnya hatást fog kelteni a hajad.

Cosmo-tipp: A szárazsampon gyakran alkalmazva tényleg káros, ezért ha nagyon gázos a helyzet és nem akarsz zsíros hajjal mutatkozni, inkább fogd össze a hajad vagy tegyél rá egy csodaszép hajráfot!

párszázas sampon

Nem minden olcsó termék rossz, de a legtöbb párszázas sampon tele van szulfátokkal, műanyag alapú szilikonokkal és alkohollal, amik bizonyítottan roncsolják a hajszálakat. Ezek az olcsó összetevők valóban megtisztítják a hajat, rendszeresen alkalmazva viszont rendesen tönkre is teszik azt. 

Cosmo-tipp: Ha mindenmentes, bio samponra vadászol, érdemes SLS-mentes, szulfátmentes, és parabénmentes terméket keresned, amiket a natúrkozmetikumoknál fogsz megtalálni. Készülj fel: ezek a termékek 2000 forinttól fognak indulni.

dobozos hajfesték

A dobozos hajfestékek olcsó és egyszerű hajfestési megoldást nyújtanak azok számára, akik nem akarnak minden egyes hajfestéssel fodrászhoz menni. Azonban míg anyagilag teljesen logikus a dobozos hajfestékek vásárlása, hosszútávon nem térül meg a befektetés, mert ezekenek a többsége ammóniát tartalmaz, ami a fejbőrre kenve azonnal fejszívódik. Ez azér rossz hír, mert az ammónia könnyen válthat ki allergiás reakciókat, sőt, akár hajhullást is!

Cosmo-tipp: A professzionális, fodrásznál lévő hajfestést nem helyettesítik a dobozos hajfestékek, de ha már ilyet vásárolsz, törekedj arra, hogy ammóniamentes hajszínezőt válassz! 

Via