A hajbotox kifejezés megtévesztő lehet, de ne aggódj, nem szúrnak tűket a fejbőrödbe, és a botulinumtoxin  sem szerepel a kezelés összetevőinek listáján. Ehelyett hátradőlsz a szalonszékben, és hagyod, hogy ez a csodás eljárás elvégezze helyetted a piszkos munkát.

via GIPHY

A hajbotox egy 100 százalékban vegán, mélykondicionáló kezelés, amely megőrzi a hajad textúráját, miközben simább és hidratáltabb lesz, mint valaha

– mondja Kayla Ciambrone, a floridai Salon Gaudi profi stylistja, aki rendszeresen végez hajbotox-kezeléseket. 

Ha a tincseid kissé elnyúltnak tűnnek, és úgy érzed, a hőség és a stressz okozott némi töredezést vagy károsodást -, a hajbotoxot neked találták ki.

Hogyan történik? 

A kezelés nem tartalmaz injekciót, de azért érdemes a fodrászoddal átbeszélni, hogy a hajbotoxnál használt (nem vegyi) anyag tartalmaz-e esetleg számodra problémás összetevőket. A B5-vitamin, az E-vitamin, a kollagénkomplex, az antioxidánsok és a kaviárolaj ápolják a hajat és segítenek leküzdeni az öregedés jeleit.

A hajad textúrájától és a kívánt eredménytől függően a hajbotoxot 20 perc és egy óra közötti időre hagyják a hajadon. Öblítésnél a fodrász egy speciális pH-kiegyenlítő sampont és kondicionálót használ. Utána megszárítja, simára vasalja, majd legalább 48 – de inkább 72 – óráig nem moshatod meg, és nem érheti nedvesség. 

A kezelés ára körülbelül 200 dollárnál (80 ezer forint) kezdődik vállig érő haj esetén, és a haj sűrűségétől és hosszától függően emelkedik.

Meddig tart a hatása? 

Ciambrone a Woman's Healthnek elmondta: a kezelés után simább, teltebb hajra és kevésbé töredezett hajvégre számíthatsz. A visszajuttatott nedvességnek köszönhetően kisebb göndörödést is észrevehetsz, az eredmény pedig két-négy hónapig tart.

Van néhány dolog, amivel meghosszabbíthatod a hatás hosszát: hetente legfeljebb két-három alkalommal moss hajat kíméletes, szulfát- és parabénmentes samponnal. Ha még egy lépéssel tovább akarsz menni, fontold meg, hogy selyempárnahuzaton alszol!

via GIPHY

Kiknek ajánlott?

Mivel a hajbotox nem tartalmaz durva vegyi anyagokat, az eljárás bármilyen típusú hajra biztonságos, legyen az természetes,  színezett  vagy vegyszerrel kezelt, de különösen jót tesz a ritkuló, sérült vagy fénytelen hajúaknak.

Milyen gyakran végezhető? 

A szakértők szerint nem javasolt kéthónapon belül semmilyen simító és/vagy textúrát javító szolgáltatást egynél többször igénybe venni, hogy megőrizd a hajad épségét.

Via