A vörösnek számtalan árnyalata létezik, ám a rézvörös az, ami talán a leginkább megragadja a tekintetet. Viselőjének pompás megjelentést kölcsönöz, sok sztár, úgy mint Emma Stone vagy Kendall Jenner is rendkívül kedveli. Azonban ez az árnyalat nem mindenkinek áll jó, mutatjuk kinek lehet tökéletes a rezes választás. 

Kinek áll jól? 

A rézvörös szín valójában minden bőrtónushoz passzolhat, de tény, hogy a világosabb bőrű emberek számára lehet igazán ajánlatos. Ez a szín a sápadtabb arcú, világos szemű, gyakran szeplős hölgyek kiváltsága. Ha emellett a szín mellett teszed le a voksod, akkor valószínűleg hideg tónusú, világos bőrrel rendelkezel. Ha pedig szeplős is vagy, akkor nincs kétség, hozzád a klasszukus rezes vörös illik a legjobban. 

Hogyan sminkeljünk a rézvörös hajhoz? 

A rézvörös hajhoz érdemes nagyon minimál sminket választani. Kevés alapozó egy kis barackszínű pirosítóval például kiváló választás lehet. Ha barna a szemed akkor bátran használhatsz zöld szemhéjfestéket, hiszen a rezes árnyalathoz remekül passzol, ha pedig kék vagy zöld a szemed színe, akkor szóba jöhetenek a barna, a karamell vagy a bronz árnyalatai. Ha a szádat is szeretnéd kiemelni, akkor jó ötlet lehet egy klasszikus vörös rúzs mellett dönteni, de a bordó vagy a lila árnyalataival sem lőhetsz mellé. 

Szóval, te készen állsz arra, hogy rézvörös hajszínnel hódíts az idei szezonban? 

(via)