Ismét itt az adventi készülődés ideje, amely ugyan a legjobb, ha belül történik meg, sokan ilyenkor a külsejüket is ünnepi díszbe öltöztetik. Ilyenkor mindig előkerül a hajszín kérdése is, és természetesen már most megvan a 2022-es karácsony legtrendibb árnyalata.

A kasmír szőke hajszín az igazi karácsonyi árnyalat

Idén karácsonykor a kasmír szőke lesz a trend, aminek különlegessége, hogy nem hideg vagy meleg árnyalatú szőke, mindkettő keveredik benne. Ez a keverék adja meg a szín lágyságát, amely az igazi kasmírhoz méltó luxus életérzést idézi meg. 

A selymes szőke haj azért kapta ezt a nevet, mert a kasmír finomságát, lágyságát, puhaságát, gazdag textúráját idézi meg a különleges színvilág, ahogyan a fény játszik rajta. 

A karbantartás a kulcs a kasmír szőkénél

A kasmír szőke színnél nagyon fontos, hogy szakember készítse azt el, ugyanis a kulcs a hideg és a meleg árnyalatok egyensúlya. Otthon kevésbé lehetünk ennyire professzionálisak, és könnyen elbillenhet ez az egyensúly a hideg vagy a meleg árnyalatok felé. 

Idővel a meleg árnyalatok lehetnek többségben a sárgulás miatt, így érdemes hamvasítót használni hozzá. Ám ezzel is csínyján kell bánni, nehogy túl szürkés és hideg árnyalatot kapjanak az alapból meleg tincsek.