A Hold működése számtalan dologban befolyásolja az életedet. Tudtad, hogy a hajad növésében, állapotában is?

A Hold sok mindent befolyásol

A Hold változásai nagy hatással vannak a szőrnövekedésre, ezáltal a haj növekedésére is. Éppen ezért nem mindegy, hogy mikor döntesz a vágás mellett, ugyanis ha a Hold egyes fázisaiban teszed azt, akkor csak jót teszel vele, a hajad nőni fog, akár a gomba.

Ám ha rossz időben nyúlsz az ollóhoz, akkor csak ártasz a tincseknek: sokkal lassabban nőnek majd vissza a szálak. A legjobb, ha mindig megnézed a Holdnaptárat, mielőtt drasztikus nyisszantásra adod a fejedet!

Ekkor vágd le a hajad

A Hold a regenerációt és a megújulást képviseli, és most eláruljuk, mely fázisok vannak a legjobb hatással a hajra, és mit ajánlunk az egyes szakaszoknál. 

  • Újhold: A Hold Naphoz viszonyított helyzete miatt azt javasoljuk, hogy ebben a fázisban ne vágd le a hajad, inkább menj el egy extra hajkezelésre, tegyél rá egy ápoló maszkot.
  • Félhold: Ez a legalkalmasabb holdszakasz a hajvágásra, ami elősegíti a haj egészséges növekedését.
  • Telihold: Ebben a fázisban valóságos káosz alakul ki. Ha azt veszed észre, hogy a hajad sérült és száraz, akkor tegyél rá egy hidratáló maszkot, ami ilyenkor kétszer olyan hatékony.
  • Holdfogyatkozás: Ha a megjelenésed megváltoztatására vágysz, a holdfogyatkozás a legjobb fázis a festéshez! A vágás ilyenkor is szuper döntés lehet.

via