Egyre nagyobb trend az intim gyanta, de mégis sokan vannak, akik a gondolattól is ódzkodnak. Te is attól tartasz, hogy nagyon fog fájni? Most eláruljuk, hogy zajlik az egész és a végén te is rá fogsz jönni, hogy nem olyan rettenetes!

Mi is az intim gyanta?

Az intim gyantázásra vonatkózan sokféle kifejezés létezik, attól függően, hogy mekkora területről szeretnének eltávolítani a szőrt. Vannak, akik csak a bikini vonalnál szedetik le a szőrt. A legelterjedtebb azonban a brazil gyanta, amikor a teljes intim területről eltávolítják a szőrt, de a szeméremdombon meghagynak egy kis szőrzetet. Azonban már azt is brazil gyantának vagy hollywood gyantának nevezzük, ha semmilyen szőrzetet nem hagynak meg. A gyantázott területeten általában 3-6 hét alatt növekszik meg újra a szőr, tehát egyértelműen egy tartósabb megoldás, mint a borotválkozás. 

A legégetőbb kérdés

Amit mindenki megkérdez intim gyanta előtt. Fájdalmas? Nos, inkább a kellemetlen a jó szó rá. Őszintén szólva a legrosszabb az első alkalom, kifejezzetten akkor, ha előtte borotválkoztunk odalent. Azonban minden egyes alkalom után egyre könnyebb és fájdalommentesebb lesz az eljárás. 

Hagyományos gyanta vagy wax?

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a wax gyantával fájdalommentesebben szabadulhatunk meg a nem kívánt szőrszálaktól valamint tartósabb is, mint a hagyományos gyantázás. A kozmetikusok nagy része most már wax gyantával dolgozik, de mindenképpen kérd ki a tanácsukat, ha bizonytalan vagy!

Giphy

 

Hogyan készülj fel?

Kapj be egy fájdalomcsillapítót. Csak viccelünk! Ennyire nem lesz tragikus. A legfontosabb dolog, hogy ne ess kísértésbe és ne borotválkozz meg néhány nappal előtte, mert lehet, hogy akkor feleslegesen mész el az időpontodra. Ha a szőrszálakat túl hosszúnak ítéled meg akkor vágd őket kicsit vissza ollóval. A fájdalomcsillapító helyett azonban kipróbálhatsz valamilyen zsibbadásgátló krémet  vagy spray-t az időpontod előtt, ami segíthet tompítani a fájdalmat. 

Ha pedig attól tartasz, hogy nem mersz levetkőzni a kozmetikus előtt, gondolj arra, hogy bizony ő már rengetegszer csinált ilyet, így neki egyáltalán nem kényelmetlen a helyzet. Azonban esetleg megkérdezheted, mert vannak olyanok, akik úgy dolgoznak, hogy a vendég magán hagyhatja a bugyiját, ha úgy kevésbé érzik magukat feszélyezve. Nyugi, az egész folyamat háton fekve zajlik és csak néhány instrukciót kell követned, hogy minden szőrszáltól megszabadulhass!

Menstruálok! Most mi legyen?

Kozmetikusa válogatja, de vannak, akik akkor is fogadnak, ha éppen megjött a havibajod. Habár más egészségügyi akadálya nincs, hogy ekkor gyantáztass, de fontos tudni, hogy ilyenkor a bőr sokkal érzékenyebb, mint általában. Valamint ne felejts el tampont használni!

Meddig tart?

Természetesen ez függ attól is, hogy mennyi szőröd van vagy attól, hogy mennyire viseled jól a gyantázást, de ha egy ügyes kozmetikus kezei között vagy akkor 20-30 percnél tovább nem tarthat. 

A makacs benőtt szőrszálak

Sajnos a gyantázás után is előfordul, hogy meg kell küzdenünk a benőtt szőrszálakkal. A friss gyantázás után érdemes minden második nap leradírozni az érintett területet, valamint kerülnöd kell néhány napig az olyan tevékenységeket, amelyek extrém módon izzasztanak, a napozást, a nyilvános medencéket és a forró vízet. Na, meg amíg nagyon érzékeny, addig a szexet is.. 

Mind emlékszünk Carrie reakciójára

Carrie Bradshaw még oroszul is megtanult az intim gyantázás alatt: 

Via