Egy, a TikTokon keringő videó azt mutatja meg, hogyan is néznének ki a Kardashian-Jenner család tagjai, ha nem plasztikáztattak volna. A felvételt egy ausztrál informatikus, a 35 éves Keith Lee készítette, aki a celebek szépségtitkait fedi fel, és itt jön a csavar: mesterséges intelligenciával. 

Plasztika nélkül?

Az informatikus rendszeresen készít élő közvetítéséseket, az egyik ilyenben arról beszélt, hogy: 

A műsorban elkezdtünk játszani néhány koncepcióval. Először csak ilyen egyszerű dolgokkal, mint hogy megnéztük, hogyan néznének ki a hírességek babái. Aztán jött az ötlet, hogy megnéznénk, hogyan néznének ki a Kardashianak, ha soha nem plasztikáztattak volna. 

Közel négymilliós nézettség 

A végereményt már majdnem négymillióan látták, az alkotót azonban számos negatív kritika is érte. Több hozzászóló szerint ugyanis sértő és derogáló az egész a Kardashian családra nézve, pedig ő csupán az emberek érdeklődését szerették volna felkelteni a mesterségek intelligencia iránt. 

Kutatás 

Ráadásul a videót készítő férfi, mielőtt megcsinálta volna az összehasonlítást, hosszú ideig kutatta, hogy a hírességek pontosan milyen beavatkozásokon estek át. Ez követően több szerkesztőprogramon futatta át a képeiket. 

A felvételen egyébként az elhangzik, hogy talán felesleges volt ennyi beavatkozás, ugyanis a mesterséges intelligencia által kreált eredmény szerint teljesen jól néznének ki anélkül is. 

@vandahoodlive Which Kardashian or Jenner do you think had the biggest transformation? @Rugged snake #kardashians #kyliejenner #plasticsurgery #vandahoodlive #ai ♬ original sound - VandahoodLive

Kylie Jenner plasztikái 

A nyitóképen Kylie Jenner látható, az első felvétel 2012-es, míg a második egy friss, 2022 novemberi fotó. Az első felvételen egyértelműen látszik, hogy a Jenner lány még nem esett át plasztikai műtéten, míg a másodikon már egyértlemű, hogy többször is kés alá feküdt. Bár Kylie nem vallja be, hogy az ajakfeltöltésen kívül más beavatkozása lett volna, a felvételek erősen bizonyító jellegűnek tűnnek, az orrát például szinte biztos, hogy megműtette, de a teste is teljesen máshogy néz ki, mint néhány évvel ezelőtt. 

(via)