Tudtad, hogy a kivi bőre ehető, és számos előnnyel rendelkezik? Ha ezt elolvasod, tuti, hogy soha többé nem dobod majd ki!

A kivi bőre egy igazi csodaszer

Ha szereted is a kivit, valószínűleg még soha nem fordult meg a fejedben az, hogy a bőrét is megedd. Miért is tennéd? Valószínűleg brutálisan rossz íze van, és úgy tartjuk, a kukában a helye. Pedig ez egyáltalán nem igaz, a kivi bőre egy igazi csodaszer!

Vannak országok, ahol teljesen természetes, hogy a kivi bőrét elfogyasztják, így egyáltalán nem meglepő, hogy ők már rájöttek, mennyire jót is tesz! Nem csupán a kivihús magas C-vitamin tartalma az, ami miatt ez a gyümölcs szuper hatással van az egészségünkre és a külsőnkre!

A kivi bőre tele van vitaminokkal, Omega3-mal, ásványi anyagokkal és káliummal. Háromszor több rostot tartalmaz, mint a hámozott gyümölcs, és magas a flavonoid tartalma, ami gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatású. 

Hogy mit is tud a kivi bőre azon kívül, hogy az arcbőröd számtalan problémáját megszüntetheti?

  • csökkenti az arcbőr gyulladását
  • erősíti az immunredszert
  • növeli az energiaszintet
  • alacsonyabb koleszterinszintet eredményez
  • javítja a vérkeringést

Hogyan fogyaszd a kivi bőrét?

  • Hámozd bele egy kancsó vízbe, ízesítsd vele az italodat. Hagyd, hogy ázzon benne!
  • Dörzsöld át egy száraz törölközővel a kivit, hogy a szőrök ne maradjanak rajta. Vágd vékony csíkokra a kivit, így alig érzed majd, hogy a gyümölcs mellett a héját is elfogyasztod. 
  • Turmixold bele a mindennapi gyümölcs smoothiedba, hidd el, intenzív ízű gyümölcsökkel párosítva észre sem veszed majd, hogy benne van!

via